Viatge a Ítaca

Dia 314 i 315: Arribant a Queensland

6 comentaris

18 i 19 d’abril

Dies de carretera, hores d’asfalt en les que cremar temps, i sobretot el que més ens pesa, benzina. Deixem enrere tota aquesta aventura de la Stuart Highway i ens encaminem cap a Queensland, una de les zones més populars i visitades d’Austràlia, i per fer-ho, entre d’altres poblacions haurem de passar per Mount Isa, una de les ciutats més grans del món…No l’havíeu sentit anomenar mai? No ens ho podem creure… ☺

No us preocupeu que nosaltres tampoc la coneixíem aquesta ciutat. I no us enganyem, sembla que es tracta d’una de les ciutats més grans del món, però només pel que fa a la extensió administrativa que avarca la població… ☺ L’explicació és senzilla, i com moltes d’aquestes es basa en els diners, perquè resulta que es troba a una de les zones de l’Outback australià poc habitades, i allà cap al 1923 es van començar a descobrir per la zona minerals de tot tipus, així que les mines van anar apareixent, i d’una a l’altre van anar ampliant el perímetre de la ciutat.

I després d’aquesta petita gran curiositat, explicarem el que hem fet aquest parell de dies en els que hem entrat a un nou estat, i en els quals hem fet una miqueta més de mil quilometres per apropar-nos a la tant esperada costa est australiana, la més propera a la Gran Barrera de corall. I així en un Divendres Sant qualsevol, anem fent carretera i més carretera, deixant enrere alguna roadhouse no tant pintoresca com les trobades a la Stuart Highway, i arribant a Mount Isa, la primera cosa que semblava una gran ciutat després de molts i molts quilòmetres.

Outback

Outback2

Camooweal

Només arribar a la ciutat, i ja que som a territori desconegut, visita obligada a la oficina d’informació turística, però aquesta concretament, només tanca dos dies a l’any, i casualment avui és un d’ells.

MtIsa

Així que després de comprovar que a la ciutat no hi ha cap lloc on fer nit de franc, toca cercar un càmping, on a més de fer una dutxa que ja toca, carregar estris electrònics. Així que el dia, ha donat per poc més que descansar, i avançar una mica de feina relacionada amb fotos i blog.

I pel 19 d’abril, alguna cosa més per explicar. Primer, recarregar benzina, que estem a una de les poblacions on hem trobat la benzina més barata de tot el viatge. Fer alguna compra d’aliments a algun del seus grans supermercats, i visita a la oficina d’informació on esbrinar coses a fer en la nostre ruta cap a la costa, i preguntar per si hi ha algun “Rodeo” a la zona, amb resposta negativa de que fins d’aquí uns mesos per aquí no toca, que fa massa calor.

I ja tornem a estar devorant quilometres, amb l’ajuda d’un batut de cafè que ens va a donar a conèixer el Helmut i dels quals ja som addictes. I entre batut i batut, fent algunes parada per descansar cos i ment. Primer al poble de Mary Katherine, on fer aturada tècnica per dinar uns entrepans, i esbrinar que a més d’alguna casa bufona, el poble tenia una mina d’urani que va ser la motivadora de la fundació d’aquest poble.

Outback10

MaryKathleen

Outback4

Entre el camps de color or que anem trobant, diversa fauna que ens fa aturar. Emus que corren pels camps no sabem si en estat salvatge o captius en cercats enormes, i també alguna àliga més per la col·lecció, que entre vehicle i vehicle que passa, intenta menjar les restes d’algun animal que reposen a la carretera.

Outback5

Outback6

Outback7

Outback8

Algunes figures de dinosaures, i és que a aquesta zona, hi ha diversos llocs on pots anar a veure les restes d’aquests gegants.

Richmond

Outback3

I per últim, una aturada a Richmond, on un llac ens servirà per estirar les cames, mentre fotografiem ocells, que s’ha convertit en una de les nostres grans passions d’aquest periple australià.

Richmond2

Richmond3

Richmond4

Richmond5

Richmond6

I res més, tot segueix igual. Tornem a estar dormint en un àrea de servei, el sol enrogeix quan marxa, però nosaltres mil quilometres més a prop del mar….

Outback9

Outback11

Informació pràctica:

– Ruta: 1013km Rest Àrea – Barkly Homestead – Cameoweal – Mt Isa – Cloncurry – Richmond – Rest Àrea

– A Mount Isa trobareu benzina bastant barata i a més supermercats on comprar

– A l’oficina de turisme de Mt Isa podeu recopilar informació de gairebé tot l’estat de Queensland

– A Richmond hi ha un llac on fer barbacoa i observar ocells.

6 thoughts on “Dia 314 i 315: Arribant a Queensland

  1. Aviat us reintegrareu a la civilització! Però les postes de sol continuen essent maques…

  2. Vinga fer kms, molt bé, ja veig al mapa com us acosteu a la costa !

  3. Per fi veig que este ja a prop de la costa i torna a veure las grans ciutats de la costa!!! Petons, Albert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s