Viatge a Ítaca

Dia 318: Entre aigua i “Cocodrile express”

6 comentaris

22 d’abril

Nit d’aigua, molta aigua. I els ànims, segueixen grisos com el cel quan ens llevem. Més pluja, no para. I l’esmorzar estrena els nostres somriures, i amb ells s’aixequen una mica els ànims. Els plans, deixaran pas a la improvisació. Anirem pas a pas, decidint en funció del temps, i del que ens permeti fer.

La pluja sembla que cau amb més força mentre esperem a que obrin la biblioteca de Moosman, un poblet al costat de Port Douglas. Estem acostumats a llevar-nos tant aviat i fer coses, que no recordàvem que la resta del mon no està llesta per a nosaltres a dos quarts de vuit del matí. I contant gotes, i cantant alguna cançó que amb la nostre perfecta afinació pari aquesta cortina d’aigua, esperem a que a les nou en punt ens obrin les portes.

No hi ha wifi gratuïta, així que no podrem pujar posts, però descarregarem fotos, i dediquem el matí a fer tasques de lectura i estudi. I cap a les dotze, sembla que la tempesta dona una treva, i el gris es trenca per deixar passar quatre rajolins de sol. És de veritat això Eva? O és producte de la nostre imaginació? Doncs sembla que si, el sol no és d’anar a la platja, però tot i que aviat es torna a tapar, al menys no plou.

I com a bons aprofitadors d’oportunitats, tornem al nostre vehicle i fem els 35 quilometres que ens separen de Daintree Village. La carretera està en força bon estat, però els rierols que anem passant sembla que estiguin a punt de vessar. Aquesta població es troba a les portes del Daintree Forest, una reserva natural patrimoni de la humanitat que ens feia molta il·lusió visitar, però que de moment avui no tocarà fer.

A canvi, des de la població hi ha tres o quatre ofertes de creuers pel riu, en els quals pots veure cocodrils i multitud d’ocells segons indiquen a la seva propaganda. A Daintree Village, no hi ha massa cosa. Un parell de restaurants, càmping, i hotel, però a més tenim el Cocodrile Express. Una empresa que té dues embarcacions que recorren dues parts diferents del riu, i on per 25$ dòlars pots fer tants trajectes com vulguis durant diversos dies. Ens han convençut, comprem un passi, i anem a fer un dels últims passejos del dia.

DaintreeVillage

DaintreeVillage7

Un home molt simpàtic és el capità. Et rep amb un somriure i una broma quan entres al vaixell. Hem rigut, però no hem entès del tot el que ens deia… ☺ No plou, només xispeja, i a l’hora convinguda engega els motors, i anem riu amunt amb aquesta petita balsa motoritzada.

DaintreeVillage14

Mentre condueix, el nostre entranyable capità va explicant anècdotes, i aturant-se allà on creu podem anar contemplant la fauna de la zona. Un parell de cocodrils ens esperen descansant a tocar de l’aigua.

DaintreeVillage2

DaintreeVillage3

DaintreeVillage4

Més enllà, algun altre cocodril, ocells, una serp, i un llangardaix també es deixen veure durant l’hora que dura el recorregut.

DaintreeVillage6

DaintreeVillage8

DaintreeVillage10

Mentre passeges tranquil·lament pel riu, pots veure l’àlbum de fotografies recollides des de fa anys. L’experiència és entretinguda, i és que a nosaltres que ens agrada això d’anar capturant fauna amb la nostra càmera, l’estona se’ns fa curta. Per sort, pots fer el trajecte tantes vegades com vulguis, però ara tot just comença a ploure una altre vegada, i pràcticament només tenim temps d’acomiadar-nos del capità mentre baixem, i de fotografiar unes papallones precioses, que ens hem de refugiar al vehicle fugint de la pluja un altre vegada.

DaintreeVillage9

DaintreeVillage5

DaintreeVillage11

DaintreeVillage12

DaintreeVillage13

Ja són les quatre, i l’últim trajecte a l’altre part del riu és ple, així que per avui no farem res més. De camí a zona de dormir, un supermercat on comprar alguna cosa per sopar, que avui sembla que tampoc podrem cuinar. De carn no en comprem, tot i que el cocodril que hi tenen, ens digui que a ell li agrada molt….

Moosman

I contents, tornem a la mateixa àrea de descans on vam dormir ahir, a fer un soparet a base de “picoteo” i vinet que ens ve molt de gust ☺. I Esperem a veure quin dia farà demà, que ja anirem sobre la marxa decidint les nostre passes futures. De moment, sembla que no estem tant engrescats amb fer el busseig per aquí, ja que no ens acaben de garantir el dia que podríem fer-ho i a més d’allargar-se tot, amb aquest temps no ens acaba de venir de gust… Però mai se sap, de moment, el que és segur, es que anem a dormir. Bona nit!!!

Informació pràctica:

– Ruta: 127km Rest Àrea – Moosman – Daintree Village – Moosman – Rest Àrea

– A la biblioteca de Moosman no trobareu ni wifi ni internet gratuït, i al ser el mateix municipi sembla que a Port Douglas passa el mateix.

– A Daintree Village teniu l’opció de fer el creuer amb Cocodrile Express, l’únic que el fa a la part alta del riu, i que també en té a la part baixa, i a més els pots fer els dos tantes vegades com vulguis per 25$ per persona.

– A Moosman hi teniu un Woolworth però no un Coles.

6 thoughts on “Dia 318: Entre aigua i “Cocodrile express”

  1. Vaja amb la pluja! Però supermagnífiques les papallones! I, per descomptat, les fotos que les immortalitzen

  2. Segueix la pluja con cada dia, esperem que se acabi aviat .Magnifica les fotos de les dos papallones. Petons, Albert.

  3. Xulíssimes les fotos de papallones !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s