Viatge a Ítaca

Dia 326: Un poble anomenat 1770

6 comentaris

30 d’abril

Curiós si més no que un poble sigui anomenat amb una xifra, 1770 o “seventeenseventy” com l’anomenen o l’escriuen en algun mapa. Originàriament el poble es deia Round Hill, i no va ser fins al 1970, en el dos-cents aniversari de l’arribada de l’almirall James Cook al que és ara la població, quan van decidir homenatjar-lo canviant-li el nom. I serà des del poble on gran navegants van arribar, on una bussejadora sortirà a explorar el mar obert, però potser això ja us ho explicarà demà ella, perquè abans…

Ens despertem aviat, ahir vam arribar ja fosc al descampat que ens ha servit per fer nit, i no havíem vist que a un parell de metres d’on estàvem aparcats hi ha un petit terraplè que cau a un riu. Res massa esgarrifós, però sort que ahir a la nit no vam optar per fer voltes pel que creiem una superfície ben plana, o no hem sortir a fer el riu nocturn molt més enllà del vehicle…

Tornem cap a la carretera desfent el camí fet en la foscor, i amb la llum ens apareixen molts ocells. No uns de qualsevols no, algun com la Blue kokaburra que desitjàvem fotografiar, i que ens encanta, amb aquest cap tant i tant gros en relació al seu cos, a més de les seva col·lecció de plomes blaves.

Ilbilbie

Ilbilbie2

Un ocell que no havíem vist fins ara i que no coneixem el nom, i algun caçador o rapinyaire que tampoc tenim el plaer de saber-lo anomenar.

Ilbilbie3

Ilbilbie5

Ilbilbie6

I per acabar, unes grues Brolga, uns ocells d’aparença similars als jabirus que sabíem que existien i ens faltaven a la colecció. Tot i que ni ens saluden, les molt estirades… ☺

Ilbilbie4

Una estoneta llarga de carretera, i arribem a Gladstone per dinar. És una petita ciutat, i ens adrecem cap a la oficina d’informació turística que es troba al costat d’un port esportiu la mar de bufó. Unes zones enjardinades on fer un bon pícnic, o un petit passeig al costat dels vaixells, que ja comencem a somiar que algun dia ens portaran a terres inexplorades.

Gladstone

Gladstone2

No hi estem gaire estona, perquè el poble de 1770 ens espera. Just al costat del mateix hi ha Agnes Waters on farem nit, perquè hi ha una zona d’acampada, que no és gratuïta però si que molt econòmica. I ara toca anar cap a l’únic carrer a tocar de mar del poble de 1770, a veure si podem trobar alguna cosa perquè la Eva demà faci una remullada.

Lady Musgrave Cruises és la única companyia de la zona que et porta a la barrera de corall perquè puguis fer busseig amb tub o immersió. La excursió és de dia complet, i com el preu és elevat i jo ja vaig tenir la meva dosi d’acció, demà només serà la Eva la que faci de peixet.

1770

I després de la feina feta, que demà serà un gran dia segur, ara que és tard, tornem cap a la zona d’acampada, que farem un soparet ben bo perquè demà la senyoreta Bordons tingui forces per moure les aletes, i brindem pel que serà segur un dia fantàstic tot obrint una ampolla d’un syrah fortificat, que tot i que no és com el nostre adorat “verema tardana” de la Cooperativa Falcet Marçà, a tants i tants quilometres convalida com a vi dolç preferit…

AgnesWaters

Informació pràctica:

– Ruta: 513km Ilbilbie – Gladstone – Town of 1770 – Agnes Waters

– A Agnes Waters teniu un càmping que costa 6$ per persona al costat gairebé de la biblioteca, el Ranger passa cap a les 7 del matí a cobrar.

6 thoughts on “Dia 326: Un poble anomenat 1770

  1. Carai amb la kukaburra, quin cap més desproporcionat ! Ja sou uns experts ornitòfils !!
    Ara acabem d’entendre lo de l’avioneta només per al Mario de l’altre dia, demà toca busseig de l’Eva a la Gran Barrera de Corall, molt bé, bon repartiment de “tasques” !!

    • És dels ocells que més gràcia ens fa d’Austràlia i a més blava és preciosa 😉 Si, ens ho haviem de repartir que els diners no arribaven a que els dos fessim les dues coses 😉

  2. .Ja esta be, que aquesta vegada sigui nomes la Eva que li toqui fer la immersió duran un dia a la Gran Barrera de Corall. Ben repartir!!! Petons, Albert.

  3. Sou ja tots uns experts en tot tipus d’ocells. I a veure les fotos del busseig de l’Eva!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s