Viatge a Ítaca

Dia 332: La calçada del gegant de Fingal Head

8 comentaris

6 de maig

Un dia meravellós, d’aquells que comences sense saber massa bé que esperar, i que des del primer ohhh, fins que marxes a dormir tens una sensació de felicitat que et transmet la comunió de paisatges magnífics, amb una meteorologia òptima per gaudir-los, i algun convidat d’excepció que no esperàvem trobar…

Llevar-nos, un bon esmorzar, neteja higiènica bàsica, i a treballar una estona a la biblioteca del poble. Passar-hi una bona estona sense que el cap t’exploti, i sempre sortint amb la sensació que per molt que avances amb les coses a fer, sempre te’n queden moltes, masses… Però la carretera ens demana, intuïm un dia prometedor, el sol així ens ho indica, i ens apropem cap a la costa, cap aquest oceà que tants i tants grans moments ens ha reportat en aquest magnífic país. Formigó i vidre reconvertits en edificis allargats que vam visitar no fa gaire dies ens queden a tocar, però el nostre camí és cap a petites cases de fusta al poble de Fingal Head. Al final un far, blanc i petit d’aquells que tant ens agraden.

FingalHead3

FingalHead

FingalHead2

Cinc actors per aquesta escena. El mar, com sempre no falla, ho dona tot i ofereix la seva millor força, i en el seu paper hi troben joc la resta de personatges.

Surfistes, principiants i d’altres més experimentats que tracten del cavalcar aquestes aigües turquesa.

FingalHead14

Aparició estel·lar, que reclama l’atenció i fa sortir exclamacions de joia entre els espectadors, mentre es passegen pel costat de les taules de surf.

FingalHead12

No els esperàvem, i una família de dofins ens han posat la cirereta al pastís de la nostre visita a aquest fantàstic indret.

FingalHead13

Un actor protagonista, i el que ens ha portat fins aquí, l’anomenada calçada del gegant, que recrea la seva homònima a terres Irlandeses. I que ens parla com un gran nombre de pedres d’origen volcànic es va refredar fa molt i molt de temps per convertir aquest lloc, en una petita meravella visual.

FingalHead6

FingalHead7

Negre, blau, i blanc de les onades quan trenquen contra aquesta barrera natural que permet en forma d’escala natural apropar-se a l’aigua, vigilant que una onada massa embravida no se t’emporti mar endins.

FingalHead11

FingalHead4

FingalHead8

I per últim nosaltres, els actors convidats que passen a ser protagonistes quan topes amb llocs com aquest. Llocs que no saps per què però vibren en la teva mateixa sintonia, i t’hi pots passar hores i hores contemplant-los sense dir res més que un no t’apropis tant que aquesta onada ve forta.

FingalHead5

FingalHead9

FingalHead10

FingalHead18

I quan sembla que ja estem d’acord en que ja hem de marxar, una foto més, un matís que creiem captar i que no havíem fet, com si d’aquesta manera podrem mantenir en el futur la sensació d’aquest lloc quan repassem les fotografies. Així ho esperem…

FingalHead15

FingalHead16

FingalHead17

Ja sobre quatre rodes, passem pel poble de Kingscliff, i entre esportistes d’elit que participen de l’esport més important del país, les bitlles, on en multitud de camps molt professionalitzats, sembla que es barregen la petanca i les bitlles de casa.

Kingscliff

A més al seu passeig central hi ha una barreja de cuines internacional que enriqueixen la quasi inexistent tradició culinària australiana. Per nosaltres, un entrepà casolà a la zona de pícnic de Casuarina beach, un platja propera. Allà a més de fer passar la gana, ocells que ens acompanyen des dels arbres, i generacions de surfistes que seguiran perpetuant durant molt de temps aquest esport tant arrelat a tot el territori que ara trepitgem.

CabaritaBeach

CabaritaBeach7

Un passeig per un sortint de terra cap al mar, i zona natural protegida permet una bona perspectiva de la costa. Un cop més, un altre ocell que no havíem vist mai sobrevola els nostres caps…

CabaritaBeach2

CabaritaBeach3

CabaritaBeach4

CabaritaBeach5

CabaritaBeach6

Toca retirada, que el dia es va acabant, però en la carretera cap al desconegut, perquè no sabem encara on dormirem, fem una aturada a Hashting Point, una de breu en aquest estuari que serveix com a base tranquil·la perquè la canalla pugui jugar a l’aigua en zona segura.

HashtingPoint2

Els pelicans també hi descansen, i tot i que ja els tenim prou vistos, sempre ens agrada recordar-los. A més, sobre una farola sempre és un bon lloc on construir un niu…

HashtingPoint

HashtingPoint3

I fent carretera finalment trobem el nostre lloc on descansar a la Yelgum rest area. Una àrea de descans al costat de la carretera principal, força ben preparada. I aquí acabem un dia fantàstic, esperant que demà puguem repetir amb un de similar…

Informació pràctica:

– Ruta: 85km Slotts Island – Murwillumbah – Fingal Head – Kingscliff – Cabarita Beach – Hashting Point – Yelgum Rest Area

– Hem dormit a la Yelgum Rest Area on a més de zona de pícnic també hi havia lavabos

– La biblioteca de Murwillumbah té internet gratuït i zones on endollar l’ordinador

– Val molt la pena la visita a Fingal Head i si teniu sort a més podreu veure dofins

8 thoughts on “Dia 332: La calçada del gegant de Fingal Head

  1. Sensacionals les fotos, sobretot la del perico verd !

  2. La calçada del gegant, quasi igual que a Irlanda ! Encara que aquí sembla que queda com un illot i no hi pots arribar si no vas nedant, oi ? El gegant que la va fer a Irlanda diuen que que era per anar a Escòcia, aquí on volia anar el gegant australià ? A Hawai potser ?? 😉

  3. Un lloc fantàstic! I molt ben vestits d’acord amb el color predominat: el blau meravellós d’oceà i cel. Sobretot l’Eva sembla formar-ne part.

  4. Avui , molta poesia ,fotos fantàsticas , un mar de tots colors segons el lloc de observació i un pedregam de pel·lícula trencant les onades , el lloc per admirar tot el dia. Petons, Albert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s