Viatge a Ítaca

Dia 344: Arribem a la “Tierra Media”

6 comentaris

18 de maig

19:40 del dia 17, hora que havia de sortir l’avió de Sydney a Christchurch i hora que efectivament ho fa. Perquè serà que aquells dies que no t’importaria que l’avió tingués retràs, surt tan puntual?? Estàvem d’allò més bé a l’aeroport de Sydney amb la wifi gratuïta i l’estona ens estava passant volant. I quan arribem a Christchurch, ens espera una llarga nit d’espera a l’aeroport a que es faci de dia, i siguin les nou per anar a recollir la nostre furgo, o coneguda com la que serà la nostre caseta, durant el mes i mig que passarem a Nova Zelanda.

Evidentment, si hem sortit puntuals… Doncs a les 00:45 en punt arribàvem al aeroport de Christchurch hora neozelandesa, on poc abans d’aterrar hem pogut veure unes muntanyes totes nevades, uixxxxx quin fred!!

Passar immigració bastant ràpidament, recollir equipatge i… Epsss que portem dins les motxilles? Com portàvem alguna cosa de menjar que ens havia sobrat, a la declaració que et fan fer a la duana, ho hem posat, no sigui cas… Senzillament al punt de control ens han preguntat que portàvem, i l’hi hem dit: noodles, pasta, sal, pebre, te… Doncs amb això, cap problema, passem les motxilles per l’escàner i au ja hem entrat al país… Epsss no!!!! que també ens ha d’olorar un gos… ☺ però sembla que no troba res interessant…

Sortim al hall d’arribades, i la veritat és que no és gaire gran. Alguns llocs per seure i poca cosa més, ens haurem de conformar no??

Esbrinem si hi ha wifi, i… Bingo sii!!! i gratuïta. Llàstima que anem fatal de càrrega de bateries, que les hem gastat gairebé totes a Sydney… A veure si hi ha algun endoll… Ni un 😦 Guardarem la de l’ordinador, a veure si el Mario almenys pot veure una part del partit del Barça contra l’Atlètic de Madrid on es juguen la lliga. Tenim una mica de gana, i passejant trobem unes màquines amb patates i begudes, però… Va amb monedes i el caixer evidentment només ens ha tret bitllets. I ara està tot tancat 😦 però hi ha una zona on pagant t’hi pots estar, endollar i dormir al terra, i li preguntem a la dona que ho vigila si ens pot donar canvi. Primer ens diu que no, però després veient la nostra cara d’angelets ☺ ens dona canvi, i podem comprar una mica d’aliment i beguda.

Passem l’estona fent servir la bateria del Ipad i mirant internet, i cap allà quarts de quatre venen uns de seguretat dient que hi ha una altra zona oberta. Així que vaig a investigar. És la zona de sortides, i concretament on hi han els cafès, busco i rebusco i si!., finalment trobo unes taules on hi ha endolls!!

Vaig a buscar al Mario, i ens traslladem amb les motxilles. Gairebé arribem just a l’hora que comença el partit, la wifi no és gaire bona, però pot anar veient el partit a trossos.

ChristchurchAirport

ChristchurchAirport2

Jo el vaig seguint per twitter, i també vaig donant alguna volta pels cafès i botigues, i aixxxx aquest llibre me’l compraria però de moment ens ho haurem d’estalviar.

ChristchurchAirport4

Acaba el partit, són les 6 del matí i seguim sense dormir. A més, el Barça ha perdut la lliga 😦 Que podem fer aquestes dues hores o dues hores i mitja que ens queden? Doncs potser que fem un cafè i alguna cosa per menjar, que així entrarem en calor i passarem l’estona. A més, al cafè hi ha unes taules amb sofàs que fan bona pinta i amb endolls!! Semblem els buscadors d’endolls 😉

Que bé quan per contrarestar un còctel de son i falta de sopar, entra una mica de menjar i una beguda calenta…

ChristchurchAirport3

Per fi!! Són les 8:30 i decidim anar a recollir la furgui, tot i haver posat que recolliríem vehicle a les 10. A les 8 és a l’hora que obren i no tenim massa ganes d’esperar més, així que anem a recollir la que serà la nostra casa durant els dies que estiguem a Nova Zelanda.

Sembla que queda prop del aeroport, però no lo suficient per anar-hi a peu, així que anem a buscar un taxi. El taxista però, ens diu que truquem que ens vindran a buscar gratuïtament. Li preguntem al home que està a informació del aeroport i truca i… Efectivament diuen que ens venen a buscar en una estona.

Esperem a fora a on passen a recollir, i comencem a notar el fred que fa en aquest país!! O nosaltres estem totalment destemprats, o no hi estem acostumats, però notem mooolt fred!

Una estoneta i ve una noia a buscar-nos. Ens porta a l’oficina de lloguer de furgos. Nosaltres l’havíem llogada amb Hippie Camper, però sembla que aquesta, Chepacampa i Apollo són la mateixa empresa amb diferents rangs de qualitat de vehicles i preus.

Comencem els tràmits per endur-nos la furgo i un petit problema. La fiança ens la fan pagar amb una sola targeta i no en tenim cap que suporti els 2000$ de dipòsit. Així que hem de pagar exempció de franquícia (comencem amb mal peu), per fer que la fiança sigui més petita, de 1200$.

Amb aquest entrebanc (per sort la furgo ens sortia mooolt barata, a 21$ el dia, i ara paguem 31$), ens desmoralitzem una mica, però al ensenyar-nos la furgo… Que xula és!! Aquí estarem com a reis!! A més, la dona que ens atén ens veu amb fred, i sense fer-nos pagar més, ens afegeix les cadenes, un calefactor i dos sacs per a que no passem fred.

Akaroa2

Ens explica com funciona tot, i a on hi ha els supermercats i el camping més proper.

Mario que tal es condueix aquesta? Sembla que és una mica més difícil ja que aquesta és una furgo furgo, i en canvi l’altre era un monovolum, a més de que aquesta el canvi és manual. Però poc a poc li va agafant la pràctica.

Primera parada: anar al super, veiem un Countdown que té el mateix logotip, que el Woolworth d’Australia i un Pack’n’save. Dels dos ens han parlat, així que anirem a investigar, tot i que cada vegada estem més cansats, i em comença a fer mal el cap. Potser per la son, o pot ser per què tingui gana?

Investiguem els dos establiments. El Countdown és gairebé igual que el Woolworth, i ja veiem que hi ha coses que són mooolt cares. De fet, la llet costa més de 2$ el litre!! Sort que trobem una d’oferta a 1$… I les verdures igual que a Austràlia, bastant intocables 😦

Ara, carreguem bé la despensa, i decidim tirar cap a la península de Banks, que està a uns 80km, i així no ens hem de moure per la gran ciutat, que ja ho farem quan tornem.

Vaig donant-li indicacions al Mario mentre mengem una mena de pizza que hem comprat, i quan ja el camí és sense desviaments els meus ulls es van tancant a estones. Realment estic petada, el Mario també, però potser el fet que hagi dormit a l’avió (cosa que no he fet jo) fa que aguanti una mica més.

Que llarg se m’ha fet el trajecte!! Ara, quins paisatges que hem començat a veure!! Realment preciosos!!

PeninsulaBanks

PeninsulaBanks2

Finalment hem arribat a Akaroa, a l’extrem de la peninsula de Banks, i hem anat a preguntar per campings al i-site (nom que tenen les oficines de turisme en aquest país), ja que al ser el primer dia, si hem de pagar ho farem perquè estem massa cansats per fer més voltes. Però ens enduem una sorpresa quan el noi ens diu que a l’esplanada que hi ha a l’entrada del poble, al costat dels lavabos, s’hi pot dormir fent free camping!! Genial, el primer dia no pagarem. ☺

Akaroa

No són ni les 3 del migdia, però necessitem dormir una mica, així que anem on ens ha dit, i a fer una migdiada!! Ara, sense muntar el llit eh??

Un parell d’hores després i una mica més refets, veiem com es pon el sol sobre les muntanyes i l’entrada de mar. Decidim menjar una miqueta, preparar el llit i… A dormir!! Que necessitem reposar, que si sense quasi poder obrir els ulls hem al·lucinat, sembla que aquest país serà fantàstic!!

Akaroa3

Akaroa4

Akaroa5

Akaroa6

Informació pràctica:

– Ruta: 105km Christchurch – Akaroa

– Al aeroport de Christchurch teniu wifi gratuïta. Diu que només pots estar connectat 2 hores o utilitzar 200MB, però gastat això et pots tornar a connectar.

– A la zona d’arribades de l’aeroport no hi ha cap endoll per recarregar instruments elèctrics.

– Al pis de dalt (que han obert cap a quarts de quatre) hi ha la zona de cafès i restaurants, on hi ha tot de taules on si que hi ha endolls, i per tant hem pogut veure com el Barça perdia la lliga.

– Si llogueu amb Hippie o Apollo (són la mateixa companyia) tenen un transfer gratuït al aeroport, només els heu de trucar i us vindran a buscar.

– A Apollo Campers la fiança l’heu de pagar tota amb la mateixa visa, si no teniu crèdit suficient, haureu de pagar excepció de franquícia.

– Al port d’Akaroa hi ha un descampat on es pot fer nit amb la campervan, i a més, allà mateix hi ha lavabos.

6 thoughts on “Dia 344: Arribem a la “Tierra Media”

  1. Osti, quin cansament, fins i tot llegint-lo arribes xafat !
    Quina furgo més xula !
    Sempre a la cerca d’endolls i wifis, està vist que sou una nova espècie: “Homo wifiendolluscercabilus” 😉

  2. Quins paisatges! Promet aquesta terra! Vosaltres cap al fred i nosaltres cap a la calor!!

  3. Jo també en trobo cansat solament llegint lo vostre. La furgoneta es la millor de totes les que eu llogat. Bons paisatges com sempre. Petons, Albert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s