Viatge a Ítaca

Dia 378 i 379: Descansant a Rotorua

9 comentaris

21 i 22 de juny

Terra que fumeja entre grans llacs i volcans. Olor a sofre que sobte al principi, i que a petites dosis comences a acostumar-hi el nas, i fins i tot la pots trobar agradable. Núvols de vapor que emanen cap al cel, i ofertes de balnearis i piscines termals per tota arreu fan que sàpigues on et trobes. Que ja hi ets, que Rotorua és sota els teus peus, i que al costat del llac del mateix nom, el més gran de la zona, pots passar-hi uns dies.

Nosaltres, hem fet tres nits acomodats sobre manera en un dels càmping del top 10 que hi ha a la ciutat, on a més d’un parell de piscines termals, hem tingut la sort que al dir que som blogaires, en han donat accés a una wifi increïble, il·limitada en dades, i a més de manera gratuïta. No és habitual això, pel que ens ha encantat i sorprès des del primer dia que hagin tingut aquesta deferència cap a nosaltres.

Rotorua12

Rotorua5

I amb aquestes premisses, cada matí quan el despertador sona a les set, una petita enyorança d’aquest lloc es desperta al nostre cap, tot i que encara no hem marxat… ☺ I és en aquell moment, on apareix una mirada còmplice entre nosaltres, i sense ni haver-ho de parlar quasi bé, hem anat allargat l’estada fins un parell de nits més que no teníem previstes. També el temps ha tingut a veure. El meteorològic, perquè la part a on ens adrecem ens hem informat i sembla que durant un parell de dies hi ha previsió de molt mal temps, on la neu hi és present. I d’una altre banda, el temps cronològic, perquè hem decidit fer una illa Nord amb una ruta de menys quilometres dels que es mereixeria. Així que seleccionant quatre o cinc coses que ens venen de gust fer, i deixant que el que ens porti el destí no s’allunyi massa d’aquests punts, els dies que tenim per davant ens donen aquest marge de parar on ens hi trobem a gust.

Moltes coses a fer segons sembla, però nosaltres no els hem fet massa cas, tot i trobar-te potser en un dels llocs on escoltar més sovint el “Kia Ora” tant present a totes les carreteres d’aquesta terra. I és que aquesta mena de “benvinguts” multifuncional, en la llengua pròpia d’aquells que hi eren abans, es fa present en aquesta illa nord on habita la gran part de la població maori. I és aquí a Rotorua, és on pots trobar més atraccions turístiques relacionades amb la cultura d’aquest poble, tot i que sigui de la manera artificial que pot recordar a parc temàtic, segons hem pogut llegir. La població d’origen maori en aquest país, marcant una clara diferència amb la seva veïna Austràlia, es troba perfectament integrada en la societat constituïda amb l’arribada dels europeus, després d’alguns anys de lluites i conflictes. Així, la manera d’apropar-te a la seva cultura, és des d’aquests racons que segons diuen, són una mena de Port Aventura cultural. No ho sabrem, perquè estem intentant triar molt bé les coses a veure, i aquesta no ha sigut una de les nostres prioritats, tot i que ens hagués agradat veure de prop la nomenada “Haka”, i viure en primera persona l’efecte intimatori que pugui tenir. Ni això, ni veure un partit dels “All Blacks” en directe, i poder-la presenciar… ☹ Sempre has deixar coses a fer o veure, i d’aquesta manera sempre pots seguir mantenint viu el somni de tornar-hi… ☺

Rotorua14

Però no tot ha sigut descansar…Hem aprofitat el temps per resoldre una qüestió proposada pels nostres simpàtics amics de Estem de vacances, que seguint una d’aquestes cadenes de Facebook, ens van reptar a fer un bany en aigua, en les properes 48 hores a rebre el repte. I tenint en compte on som, i que tot el fred que fa fora de l’aigua es transforma en escalfor quan entres en algunes de les piscines termals, hem dedicat una estona del nostre temps a satisfer el repte, i aportar-hi la prova gràfica en format vídeo…

Imaginàvem Rotorua, com un petit poblet a la vora del llac del mateix nom, però una de les ciutats més turístiques de Nova Zelanda ens ha rebut, potser la que més. I en ella pots trobar de tot, així que amb tranquil·litat i fent comptes, hem anat a carregar despensa, per intentar allargar-la els últims dies de furgoneta, en alguns dels grans supermercats de les cadenes més conegudes que hi ha per aquí.

Un petits jardins públics i gratuïts estan ubicats a la ciutat, i els tenim a quatre passes del càmping, així que passejant hem pogut passejar entre les seves piscines i fumeroles.

Rotorua7

Rotorua8

Rotorua9

Potser és una bona idea primer passar per aquí, i després apropar-te a algun dels que s’ha de pagar, que segurament seran més espectaculars, i no al revés, perquè en aquest ordre de visita ens han agradat i força.

Rotorua15

Rotorua16

Rotorua17

Rotorua18

Rotorua19

Un parell de piscines termals per remullar els peus estan també a la disposició de qui les vulgui fer servir. Nosaltres ja ho farem després, de cos sencer i al càmping.

Rotorua20

Rotorua21

Rotorua10

I entre això, i passejar per algun trosset de gespa hem enllestit l’activitat outdoor, sorprenent-nos amb algun cartell. Serà que els prohibeixen potser perquè ja l’olor és molt forta, o per algun tema gasós relacionat amb la presència del magma subterrani… ☺

Rotorua11

Rotorua13

L’activitat Indoor de furgoneta, ha transcorregut entre àpats i vinets, entre musclos i sidra. Hem actualitzat el blog, vist pel·lícules i series que feia temps que no hi dedicàvem estona. Un petit privilegi poder aturar-nos, i gaudir d’un parell de dies de tranquil·litat, sense la intranquil·litat que et provoca saber que el temps se’t tira a sobre i que tens massa coses a visitar.

Rotorua6

I així deixarem demà Rotorua, una ciutat on hi deu haver molts turistes i moviment, però on hem trobat el nostre raconet de tranquil·litat on gaudir de les quotidianes i casolanes costums que et pot brindar una furgoneta, i un endoll on connectar-la. Però abans, farem comiat com cal, anant cap les piscines a fer un últim banyet. Però potser esperem una mica, que el sol s’amagui per complet, que faci més fred, que així quan ja el tens a dins del cos, el plaer que provoca entrar en una piscina de 40º potser ens fa replantejar això de marxar demà de Rotorua… ☺

Rotorua

Rotorua2

Rotorua3

Rotorua4

Informació pràctica:

– El Parc Kuirau us permet veure una zona termal de forma gratuïta i inclòs disfrutar d’un petit banyet calent

– El càmping Roturoa Top 10 està molt bé, ben situat al costat del centre, amb dues piscines termals i wifi gratuïta, al dir que erem blogger ens han donat wifi il·limitada cada dia i la millor que hem trobat fins al moment a Nova Zelanda. Hem pagat 46$ per un lloc amb electricitat.

– Hi han grans supermercats on comprar, entre ells el Pack&Save, on hem trobat els millors preus des que hem arribat al país, i també hem vist el Countdown.

– La benzina està espectacularment barata per ser Nova Zelanda, l’hem vist a 2,019$/l

9 thoughts on “Dia 378 i 379: Descansant a Rotorua

 1. Això que no es permetin els pets…

 2. Coincideixo amb el Dani: no deixen els “pets” ? I les llufes ??
  Doncs deixarem els “pets” a casa, pobrets !!
  Això de banyar-se calentet quan fa fred, caldrà provar-ho !!

  • Si, tant a Austràlia com a NZ això dels “pets” sembla que no els agrada que entrin en contacte amb la seva fauna autòctona.. 🙂
   Quan fa fred, fa una mica de mandra banyar-se, però un cop a dins de l’aigua ben calenta, s’està d’allò més be!!!!

 3. Les aigües termals sempre son fantàstica , encara que siguint de volcans o llacs de la mateixa precedència, per banyant-se. Albert, (Avi) Petons.

 4. Ui… això em recorda una vegada a Dorrés en ple hivern i una nit de lluna plena: era una passada banyar-se a les piscines rodejats de neu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s