Viatge a Ítaca

Dia 442: Colors de Singapur, pluja a Kuala

5 comentaris

24 d’agost

Matí de sol, que ens respecta per fer un passeig per la gran ciutat. A l’hora de marxar, comença la pluja que ja no ens abandonarà fins a Kuala Lumpur. Aigua que cau amb ganes, com dient: No marxeu, si us plau. Ho hem de fer senyoreta tempesta, que tenim l’autobús a punt, i també ens volem acomiadar de Kuala Lumpur com deu mana, que serà la nostra última vegada.

Hem dormit de luxe, el fet de dormir en una habitació interior sense gaires espais que donin a fora, porta un lleuger toc de flaire a resclosit, i una humitat de paret que sobreviu a la pintura, però no hem sentit ni una mosca. Ens llevem, i fem tasques sanitàries i higièniques elementals, abans de vestir-nos amb la mateixa roba d’ahir, i posar la motxilla tecnològica a l’esquena ja preparats per caminar.

Un esmorzar de quatre galetes, i passegem fins a la zona de Clarke Quay. L’Eva volia fer unes fotos de les finestres de colors dels edificis, i sabent de la traça que té per fer coses boniques, jo la segueixo, observo i aprenc.

Singapur

Singapur2

Singapur3

Restaurants de tot tipus i colors, mai millor dit. Gastronomia mundial a un lloc tranquil que ens ha agradat. Potser no estaria malament fer nit per aquí, i anar tastant la varietat gastronòmica, viatjant de país en país sense moure de les cadires davant del canal.

Singapur4

Singapur5

Singapur6

Singapur7

Singapur8

Ja comença a ofegar la calor, i aprofitant que Singapur és una les ciutat amb els centres comercials més espaterrants, decidim agafar el metro i apropar-nos cap a la zona de Orchard Road, on diuen que es troben les botigues i els centres comercials més importants de la ciutat.

Singapur9

Singapur10

Singapur15

Passegem pel carrer principal, sense saber massa bé quina és la direcció bona. Només seguim la que a nosaltres ens va bé, i passejant anem contemplant els grans aparadors de les millors i més cares botigues que coneixem, d’on quan passem per davant, surten bafarades d’aire condicionat que ens refrigeren el cos durant tres segons. Una font, tampoc és mala oportunitat per fer aturada i deixar que les cames reposin, que encara es queixen de la feina que els vam donar ahir.

Singapur11

Singapur12

Singapur14

Diuen que la ciutat de Singapur, té una sèrie de dies on el nivell de pol·lució aconsella no sortir al carrer. Aleshores, la vida es pot fer en aquests megacentres comercials preparats per a que no et falti de res del que puguis necessitar en quan a oci i diversió. La porta d’un d’ells ens crida, sembla que alguns estan interconnectats per passos subterranis, però nosaltres amb aquest ja en tenim prou. No recordem el nom, però a part de tenir escultures de bonics complements de moda de mida gegant per tota arreu, té una oferta gastronòmica important, i nosaltres ja comencem a tenir gana.

Singapur13

Singapur18

Busquem la zona de food court, sempre és una bona opció quan el pressupost no acompanya. Hi ha varietat i qualitat a preus econòmics, i decidim fer un mix on matar la gana i el capritx a la vegada. Primer fem visita a un restaurant malai. Demanem un parell de plats combinats. Arròs, pollastre, i picant, seran el nostre dinar d’avui.

Singapur16

Singapur17

De postres, passem per un restaurant japonès. Hi tenen preparats uns quants plats de sushi en parelles i els preus no són elevats. Així que un parell per cadascú, farà que el mono de japonès s’allargui uns dies més, i no doni massa més la tabarra a l’Eva.

Se’ns fa tard, sortim a la jungla d’asfalt i caminem fins a l’estació de metro més propera. Un parell de parades, intercanvi de línia, i un parell més. Ja estem davant del punt de sortida de l’autobús que ens retornarà cap a Kuala Lumpur. Esperem una estona a la petita botiga on venen els bitllets, i a l’hora convinguda estem pujant al vehicle. Feia deu minuts que el cel havia passat del gris al negre, i quan encara no hem sortit de la ciutat, una bona tempesta cau sobre la mateixa.

Singapur19

Singapur20

Ens agrada molt Singapur. La seva varietat cultural dins d’un ordre estructurat i net, molt estrany per aquestes mateixes cultures. Una ciutat capdavantera en aspectes econòmics, que segur gaudirem més la propera vegada amb un pressupost una mica més gran. Però de moment, el record és bo, hi tornarem, perquè és d’aquells llocs que segur canviaran, i a més, tenen aquell encant d’on t’hi trobes a gust.

Per tornar a casa, seran sis hores sota pluja. Avui és diumenge i hi ha trànsit, però el pas fronterer és un autèntic plaer, i tot el viatge també. Kuala Lumpur ja es veu al fons, i segueix plovent. Baixarem de l’autobús quan s’aturi. Ara només continua xispejant. Soparem alguna cosa, i amb la foscor ja tornarem cap al Suzzie’s a fer nit. Una de les dues últimes a Kuala Lumpur
.
Informació pràctica:

– L’autobús de tornada a Kuala Lumpur ens ha costat 25$ per persona, de tornada pots baixar al Berjaya o a Putrajaya.

5 thoughts on “Dia 442: Colors de Singapur, pluja a Kuala

  1. Kuala Lumpur i Singapur, per mi sempre han sigut dos ciutats molt bonic- as . En documentals i revistes es podant veure molt detallades. Singapur va ser molt destruïda pels Japonesos. i despues rescuststruida. Molts, petons, Albert,(Avi).

  2. Sembla molt endreçada, Singapur, i també superoccidentalitzada!

  3. Molt bé això de la convivència i bona entesa entre diferents cultures a Singapur. Tant de bo n’aprenguessin a altres llocs com a orient mitjà !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s