Viatge a Ítaca

Dia 453: Descansant a Aqaba

6 comentaris

4 de setembre

Despertador benvolent que sona amb la calma del lloc on ens trobem. L’esmorzar està inclòs en el preu de l’habitació, així que una higiene bàsica i el canvi de roba es el que necessitem per seure a taula. Cafè i te per qui en vulgui, i torrades, humus i truites que ens donaran energia. Avui es veu moviment per aquí. Grups de nois dels quals no endevinem la procedència que es fan notar als voltants de la piscina. 

Jo no em trobo massa fi encara, així que el busseig el deixarem per un altre ocasió, però la platja i les aigües cristal·lines plenes de vida no les deixarem escapar. Caminant ens apropem a la platja. No hi ha pràcticament ningú, tot i que un vent que bufa amb ganes tampoc converteix el moment en idíl·lic. El mar ens crida, i nosaltres responem tot preparats amb les ulleres i tub que hem llogat a la guesthouse.

Aqaba7

Aqaba12

Coral per aquí i allà, aigua temperada, i molta vida marina ens fan passar una bona estona, tot i que hem d’anar amb compte perquè hi ha moltíssims eriçons i no volem fer-los mal, i quedar-nos amb un souvenir en forma de punxa dins del peu.

Aqaba8

Aqaba14

Aqaba10

Aqaba15

Molts punts de busseig, i una visibilitat impressionant fan d’aquest meravellós paratge un destí predilecte pels fanàtics de les immersions.

Aqaba9

Aqaba13

Aqaba16

Sortim, que ja en tenim prou de aigua salada, i ens assequem amb la barreja de sol i vent. Seguim estant pràcticament sols. No hem trobat gens ni mica de turisme per tot el país, en aquesta temporada. Dutxa, canvi de roba i cap al cotxe, que s’ha convertit en un forn disposat a socarrimar-nos fins que comencem a circular, i l’aire condicionat s’anima a refredar l’ambient.

Aqaba20

Aqaba18

Aqaba19

Aqaba17

Una enorme bandera jordana assenyala el punt on es troba el castell d’Aqaba. Aquesta ciutat va ser anomenada “Ayla” en temps pre-bíblics, i els creuats van passar per aquí construint la fortificació on ara ens trobem. Saladí la va recuperar més tard, i el mamelucs egipcis van ser el que van canviar el nom a l’actual d’Aqaba. Otomans, i finalment Lawrence d’Aràbia i les seves tropes britàniques, van ser qui van assegurar la ciutat per a Jordània.

Aqaba2

Aqaba

Al castell no hi entrem, però si al petit museu arqueològic que hi te ubicat, i on destaquem a més de la col·lecció i recull de peces que s’han trobat per aquestes contrades, que s’està molt i molt fresquet. Que amb aquesta calor que t’atrapa i t’absorbeix, és potser el millor record que ens quedarà del museu…

Al costat, hi tenim el port. L’únic de Jordània. Té un trànsit de mercaderies important. Ja diu l’antic testament que el rei Salomon va construir una base naval a la ciutat anomenada Ezion Geber, a tres quilometres de l’actual Aqaba.

Aqaba3

Aqaba4

La calor continua fent de les seves, i a més s’apropa l’hora de dinar, així que busquem un local on dinar i trobem un parell de llocs on poder anar a fer un mos, d’aquells amb bona pinta. Un d’ells amb una gran terrassa, taules de plàstic i concurrència local. Ens asseiem, i després de llegir la carta, demanem uns shawarmas, i alguna altre plat local acompanyats d’una ampolla d’aigua glaçada que en bevem gairebé d’una tirada.

El lloc ens ha agradat, i a més ens ha sortit molt econòmic. Agafem el cotxe i anem a buscar un supermercat que s’ubica en una mena de centre comercial. Allà, fem una volta entre les espècies i els fruits secs. A la planta baixa, hi ha tota una amalgama de productes per a la llar que van des d’aquells necessaris, fins als que aporten un gust estètic dubtós a qualsevol llar.

Aqaba5

Aqaba6

Entre d’altres coses, m’enduc una botí ben merescut en forma i manera de refresc. I és que m’agraden tots….

Aqaba23

De tornada cap a Beduin Garden Village, la calor segueix fent de les seves, així que la part femenina de l’equip se’n torna a anar a la platja, mentre un servidor s’estira al llit amb unes dècimes de febre que pugen i baixen sense respondre a cap paràmetre concret.

Aqaba24

Aqaba28

DCIM100GOPRO

L’aigua diuen que està deliciosa, i la fauna marina espectacular, com podeu veure a les fotografies.

Aqaba21

Aqaba11

Piscina per rematar la jugada, que l’aigua enamora els peixets que son aquestes dues Bordons, i tot d’una que s’apropa el capvespre.

BedouinVillage1

BedouinVillage2

Sopar alguna de les coses que hem comprat, acompanyat d’una amanida i humus al restaurant, per acabar amb la poca gana que queda. Vent calent que bufa fins i tot de nit, però un mar de tranquil·litat que ens acompanya mentre el sol s’amaga. Anem a dormir que demà serà un altre dia, ple d’emocions esperem, perquè toca visitar el desert que va trepitjar el senyor Lawrence….

6 thoughts on “Dia 453: Descansant a Aqaba

  1. Apa, tornem-hi !! Aviat arribareu a casa !!

  2. Han passat uns pocs dies des d’aleshores però és bo recordar-ho. A veure si acabem el viatge!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s