Viatge a Ítaca

Dia 6: Un dia qualsevol a Kalbarri

6 comentaris

13 d’Agost

Els de Kalbarri ens llevem aviat, així som. Aquí el sol matina i no fa massa hores de feina al dia, pel que dormim força tot i llevar-nos cada dia a les set. Per començar el dia, el soroll d’uns pelicans que demanen esmorzar davant del càmping, criden a apropar-nos.

Hi ha força gent formant mitja rotllana, i una parella de jubilats explicant vida i miracles de les aus al centre. Aquestes, no perden ull de la galleda que duu l’esmorzar, i els mestres de cerimònies entre explicació i explicació, van donant als nens que hi ha entre el públic un peix, perquè els llencin als pelicans.

Kalbarri21Kalbarri

Alguns amb més traça que altres, i poc a poc els peixos es van esgotant. No hi ha massa pelicans, i és una cosa que es pot veure a moltes altres zones d’Austràlia, però ja que hi som, doncs l’aprofitem.

Kalbarri2Kalbarri3

Tornada a la furgoneta i cap als penya-segats a temptar la sort que ahir ens va ser esquiva en la possibilitat de veure animals marins. Tot i ser aviat, fa un bon solet i mentre ens acostem a peu ja havent aparcat el vehicle, un noi que crida i assenyala a l’horitzó mentre ens parla en un anglès ràpid i difícil d’entendre. Suposem una balena, i escrutant l’horitzó la veiem. Si més no, una silueta que apareix i desplaça una gran quantitat d’aigua.

Kalbarri4

Fa molt vent, i mentre arrecerats seguim vigilant el gran blau, una parella que ens saluda i ens comenta que fer un tros del camí que recorre una part dels penys-segats és una bona opció per veure balenes. Dit i fet, agafem la furgoneta, ens adrecem a eagle bluf, i des d’allà resseguim un trosset de la drecera que caminats uns deu minuts t’apropa a mar i a unes vistes magnífiques.

Kalbarri5

Kalbarri7

Indica que es pot veure fauna terrestre, però d’aquesta no en veiem. De balenes tampoc, però mentre fem via un grup de dofins la mar d’animats passa tocant la costa.

Kalbarri6

Kalbarri8Kalbarri9Kalbarri10

Contents retornem, que toca fer la part de Kalbarri de terra endins. És una parc on fer diferents excursions, i després de fer una bona estona de carretera sense asfaltar amb uns quant bonys i pedres, arribem al punt d’accés a la “Natural window”. Una caminadeta curta per un camí ben indicat, ens porta a unes vistes magnífiques del riu, i de la finestra natural.

Kalbarri22Kalbarri12Kalbarri23Kalbarri13Kalbarri14

Hora fatídica per fer excursions i un sol de justícia que no dona treva, sumat a intentar que el atrotinat vehicle circuli el mínim possible per carreteres sense asfaltar, ens porta a decidir sortir del parc i fer ruta cap amunt, que anem tard. Adéu Kalbarri, hola carretera amb asfalt, i tot d’una, una aturada sobtada, i és que hem passat per sobre d’un “thorny devil”, un dels llangardaixos que més il·lusió ens feia veure, i que pel que diuen no és gens fàcil de trobar.

Sort que l’he vist i he pogut passar-lo entre roda i roda, però potser al proper cotxe no hi ha tanta sort, així que Mario i càmera, corrents a trobar la bestiola que és manté impertèrrita al mateix lloc. Unes fotos ràpides, i l’Eva arriba per immortalitzar el moment amb el seu mòbil.

Kalbarri15Kalbarri16Kalbarri17

Una altre parella s’atura, i amb unes sabatilles aconseguim treure de l’asfalt el llangardaix i portar-lo cap a la zona de vegetació. Fa una pinta que fa por, però sembla que no és perillós.

Kalbarri18Kalbarri19Kalbarri20

Contents per la troballa, seguim carretera amb un somriure d’orella a orella. Camps plens de flors a banda i banda, i és que aquesta és bona època per veure el color de les flors a Western Australia.

Kalbarri24

Apurem hores solars, i arribem fins a la carretera que es desvia cap a Shark Bay, on passarem el dia de demà. El nom promet, i no sé si et pots banyar, però jo amb aquest nom que té, us puc assegurar que dels genolls no passo…

Decidim que farem nit a un càmping a Hamelin Pool, al que arribem tot just està a punt de desaparèixer el sol. La parella gran que el porta són molt estrafolaris, i una bona part de la parròquia que hi té el vehicle instal·lat podríem encabir-los també en aquesta categoria. Ens encomanen aparcar en un petit emplaçament entre dues cases de fusta de camí cap als lavabos. Ja vorem com passem la nit, però de moment tenim un bon cel estrellat, no fa gens de fred, i els veïns més enllà de que sembla que en qualsevol moment poden treure una escopeta per practicar el tir a llaunes rovellades, ja han acabat de sopar i el silenci s’ha apoderat de l’indret.

HamelinPool

Bona nit, i fins demà. Esperem….

Informació pràctica:

– Ruta: Kalbarri – Kalbarri Coastal Cliffs – Kablarri Inland Gorges – Hamelin Pool 356km

– A Kalbarri a les 7:45 del matí hi podeu veure com donen de menjar als pelicans just davant del càmping Murchinson

– Des de les Coastal Cliffs amb sort per aquesta època podeu veure les Humphback Whales

– A la part de Inland Gorges hi ha diferents caminades per fer, però a totes elles s’hi arriba per carreteres sense asfalt

– A Kalbarri és un dels llocs on es poden veure Thorny Devil

– Hem dormit al càmping de Hamelin Pool on una powered site ens ha costat 30$

6 thoughts on “Dia 6: Un dia qualsevol a Kalbarri

  1. Molt xula la foto dels pelícans, el peix volant i l’Eva fotografiant !
    Ben maca i solitària aquesta costa, i amb finestra inclosa !
    Espectacular aquest descendent dels dinosaures, sort que el vau apartar de l’asfalt, ben fet !

  2. quant animalejuuuuus!!que xuliiii

  3. Sí, això sembla un safari! Pel que dieu, sembla que també eren curiosos els animals humans del darrer càmping!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s