Viatge a Ítaca

Dia 7: Remullant els peus a Shark Bay

2 comentaris

14 d’agost

Bon dia!!!! No patiu que la nit ha sigut tranquil·la com una bassa d’oli, i ens ha preparat per un dia que serà complet. No és fàcil això de fer un blog en un dia com el d’avui, perquè només de pensar en que s’han de triar entre totes les fotos ja s’agarroten les idees, i els dits s’aixequen i colpegen el teclat sense esma. Però farem un esforç que d’això en vivim 😉 i més sabent la incomptable legió de seguidors que ens fan sentir especials, encara que només sigui per una estoneta. ☺

A tocar del càmping, que era una antiga estació de telègraf, tenim un petit espai on hi subsisteixen uns organismes primitius que pel que diuen són i han sigut molt importants per la vida humana. Es tracta dels estromatòlits que es troben a la Hamelin Pool, una d’aquelles platges que només veure ja t’estaries traient la roba per capbussar-te.

HamelinPoolHamelinPool2

Doncs no, està prohibit, torna’t a posar la roba. Una passarel·la de fusta et permet contemplar aquests organismes, el mar quiet quasi immòbil, i per amanir-ho uns ocellets molt bufons i juganers que volen d’aquí cap allà.

HamelinPool4HamelinPool7

Una estoneta per a nosaltres sols a la passarel·la, i un adéu a aquests micobacteris primitius que han format els estromatòlits.

HamelinPool5HamelinPool3

Però tot final és sempre un altre principi, així que hola Shell Beach. No estan al costat una de l’altre, però la carretera no ha aportat cap esdeveniment substancial que calgui explicar…

HamelinPool6

Aquesta platja, és una mena de cementiri de petxines, on les restes d’aquestes, ja siguin senceres o trossejades, donen una visió de platja de postal amb sorra blanca i aigües turquesa.

ShellBeach4ShellBeach3

Un, dos, tres, i a remullar-se els peus mentre un calfred recorre el cos fins a les puntes dels cabells. Algun valent s’ha endinsat en aquesta aigua tant freda, però nosaltres per prevenir la temptació ja ens hem deixat el banyador a la furgoneta.

ShellBeachShellBeach5

Bonica postal, bonic indret per passar-hi una estona. Platja llarga on la gent que va arribant troba el seu raconet on fer els seus vint minuts de paradís particular a la vora del mar.

ShellBeach2

Carretera direcció nord per aquesta península que és la Shark Bay, i conduint una bona estona, trobem un espai que recorda a un aquari gegant a vista d’ocell. Es tracta d’Eagle Bluff, on des de la vora habilitada del penya-segat, pots jugar a trobar sota les aigües cristal·lines les siluetes de diferents animals marins que ronden per aquestes aigües.

EagleBluff

Taurons no en podien faltar com be diu el nom de la badia, i alguna tortuga que s’apropa, tampoc falta a la cita. Ens falten alguns espècimens dels que indica que s’hi poden trobar, però aquí si que és venir, i que la sort t’acompanyi…

EagleBluff2EagleBluff3

Ens ha agradat molt el lloc, i segur que si tornem un altre dia, altres animals podrem veure.

Tram final fins a dalt de tot. Passem per Denham un agradable poblet a tocar de mar, i posem benzina. Seguim fins al nostre destí d’avui, Monkey Mia, una mena de punt on es troba un càmping, i allà habita una colònia permanent de dofins.

El sol comença a caure, i una aturada brusca a la carretera preludia la presència d’un altre “thorny devil” que corre el risc de ser trepitjat. Qui deia que era difícil veure’ls… 😉

SharkBayMonkeyMia11

No tenim més asfalt que conduir. Punt final on una simpàtica australiana vestida al més pur estil girl-scout ens saluda molt efusivament mentre amb un terminal de pagament amb targeta ens informa que cal pagar 10$ per persona per poder passar. Al preu s’inclou l’experiència de demà amb els dofins, així que paguem, ens informa de les normes i ens emplaça a buscar allotjament si ens volem quedar.

Pensàvem trobar molta menys gent a aquestes contrades australianes, però és bona època per venir i molta gent té festa pel que sembla, amb el resultat que al càmping només tenim un petit lloc al costat de les tendes, i no podrem endollar la furgoneta. No hi ha problema, però és que en aquest viatge estem molt “senyoritos” dormint de càmping endollats gairebé cada dia.

Molt jovent, i un parell d’autobusos d’on en baixen més, fa preveure una nit complicada mentre sentim els primers compassos d’una cançó de música moderna que prové d’una de les tendes ubicades a la nostre rereguarda.

Canvi de lloc estratègic, aprofitant un espai buit, i sembla que abandonem zona perillosa. Ara toca anar a passejar per la platja. Aigua freda, meduses, i una platja no massa neta és la primera impressió de la zona del davant del càmping. Una mica més enllà, un embarcador al que ens apropem.

MonkeyMia2

Primers “mira, mira”, i uns dofins que naden a pocs metres de la vora.

MonkeyMia3MonkeyMia5

Caminant platja enllà seguint una parella de jubilats, trobem una zona on l’aigua arriba fins als genolls, i et pots endinsar per un camí invisible fins a tocar d’una petita illeta de sorra on uns quants ocells descansen al sol.

MonkeyMia4MonkeyMia7

Pelicans a la dreta, gavines que volen, i dofins a l’esquerra que es tornen a deixar veure. Bona elecció passar al nit en aquest punt, tot i que hi ha més gent del compte al ressort que és Monkey Mia perquè es pugui considerar un paradís idíl·lic.

MonkeyMiaMonkeyMia6

No sé si la marea puja, però toca anar tornant fins a la sorra, i d’allà per la platja tranquil·lament cap a la zona habitada. Unes cerveses al bar mentre el sol va cedint protagonisme, i el taronja comença a agafar aquell tons hipnòtics que conjuntament amb el cercle perfecte al fons, i una palmera de contrapunt, fa que si això es quedés així per sempre, no ens mouríem ni un mil·límetre de la nostre posició privilegiada.

MonkeyMia8

Poc a poc el dia va caient, i nosaltres amb ell, ara que a més bufa una brisa tirant a vent que refresca cossos i ànimes, fent sorgir la idea de recollir-se a la nostre petita casa rodant. Toca sopar, ara veurem què tenim per avui. Silenci a fora, no ens ho creiem massa, però si hi ha festa, igual ens apuntem…

MonkeyMia9MonkeyMia10MonkeyMia12

Uix… primer badall… segon, i al tercer toca encendre el foc… Em sembla que avui no, que si hi ha festa, sortirem i direm allò de….” niños, no hay col·legio???”

Informació pràctica:

– Ruta: Hamelin Pool – Shell Beach – Eagle Bluff – Denham – Monkey Mia 146km

– L’entrada a Monkey Mia es un parc natural que no s’inclou al holiday pass i val 10$ per persona

– A Monkey Mia només hi ha una opció on dormir, que tot i estar bastant ple creiem que val la pena fer-hi nit, un no powered site ens ha costat 37$ i tenen wifi

– Tot i que l’aigua està freda a Shell Beach us hi podeu banyar, l’aigua conté molta sal

– Amb paciència i bona vista (i si podeu uns prismàtics) a Eagle Bluff podeu veure diferents tipus d’animals marins

2 thoughts on “Dia 7: Remullant els peus a Shark Bay

  1. Molt macos aquests llocs i les fotos precioses !
    Els estromatòlits, sí senyors, un dia ja us faré un resum del que explico a classe he he … 😉
    Però vaja, vosaltres els heu vist i jo no, enveja !

  2. Uns llocs paradisíacs! Us n’esteu fent un tip d’animalons! I ja veig que us cuideu a base de bé, encara que aneu de càmping!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s