Viatge a Ítaca

Dia 29: De Ger a ger i tira cap a la Waterfall

10 comentaris

07 de juliol

És curiós com canvia el temps, i que no acaba de trobar el nostre punt just…

Si ahir ens moríem de calor al desert, aquesta nit hem passat una mica de fred a la tenda, camí de les muntanyes. La nit ha sigut plujosa, i amb força vent, però el despertar ha tornat a ser solejat, tot i que aquí el vent que bufa et fa posar la jaqueteta, en aquest paisatge solitari i privilegiat.

Esmorzar, recollida de tenda, i a fer carretera que avui el dia es preveia llarg i dur. A mesura que ens apropem a les muntanyes, el clima i terra canvia, i canvia la fauna. Aparquem els camells, i apareixen els cavalls, yaks, vaques, i ocellots semblant a àligues que revolotegen per tot arreu. Primera aturada al primer ger de les muntanyes, es coneixen perquè la Ogi és de per aquí. Presentació social, i ens donen a tastar llet fermentada d’euga, que al ser més dolça transforma el sucre en alcohol i arriba a tenir sobre 4% d’alcohol. Un gust que pot recordar a la sidra, i pel que ens han comentat neteja l’estomac, així que és prendre-s’ho i córrer cap al wc…

Mongolia1

La següent visita, ha sigut a casa del Pushke, hem conegut la seva mare, i ens ha donat com fan sempre a la benvinguda, més llet fermentada. Nosaltres només li fem petits tastos que no volem netejar massa l’estomac. Comiats, fotos i formalitats, i seguir la marxa cap al poble de l’Orghi, on fem la mateixa operació amb el ger del seu cunyat, que és el metge del poble, i mentre el Mashka intenta arreglar soldant un seient trencat de la furgui, fem un passeig pel poble, on hi ha un spa d’aigües termals molt a la manera mongola. No hi entrem, però fem l’estona tastant llet assecada, d’unes paradetes que trobem i que coneixen com no a l’Orghi.

Mongolia3

Mongolia2

El seient arreglat, i última parada social, a casa els pares de la nostre guia. Ens presenta la mare, que fa vestits tradicionals, i ens conviden a posar-nos-los i fer-nos fotos…

Mongolia4

Mongolia5

El dinaret, com sempre molt bo, te, conèixer l’avia molt eixerida, i les fotos de família, però hem de tirar que encara queda força estoneta i la carretera és molt dolenta.

Després de un parell d’horetes ben bones per una pista plena de forats, arribem al parc nacional on trobarem la caiguda d’aigua i farem nit. La pluja ens segueix acompanyant, però fem parada a un mirador, on la història explica que hi van morir molts mongols durant una nit de fa molt temps, emportats pel riu en la seva crescuda, mentre descansaven per la batalla de l’endemà.

Mongolia7

I si pensàvem que la carretera no podia empitjorar, doncs equivocats estàvem… pedres, rius, i a un ritme de cursa a peu, ja cansats i rebentats (no imaginem com deu estar el Matska), a la llunyania i després de passar molts gers, veiem el nostre, sota el cartell de Golden Gobi, les nostres cares reflecteixen el nostre cansament i alhora l’alegria per haver arribat.

Mongolia6

Son les 6 de la tarda, i coneixem a la família, aquesta vegada ens donen te amb llet, i ens ensenyen el nostre ger. Quatre llits, gran, tot tancadet, i amb estufa de llenya, que encenen i intentarem que no s’apagui. El soparet tancats a la nostre acollidora caseta, perquè la pluja no para, i incrementa, però no passa res, tenim unes cervesetes negres mongoles que hem comprat, i alguna mes amb sprite per fer claretes que compartirem en aquest raconet de mon, rodejats per cabres, ovelles, vaques, cavalls i yaks que tenen enveja de la festa….

Mongolia8

10 thoughts on “Dia 29: De Ger a ger i tira cap a la Waterfall

 1. ooohhh, a veure si us casareu eh?! foto genial!!! petons parella quina enveja

 2. Què guapos amb aquests trajos !!
  Aquesta varietat de llets fermentades es mereix un estudi microbiòlogic. Llàstima que no podeu portar mostres, i en tot cas, arribarien assecades !!
  La foto de la cabra amb l’arc de St Martí preciosa. Millor encara si la retalleu una mica de baix, per treure les ombres.
  Petons

 3. D’aquí ve aquella famosa frase… busco a yaks…

 4. Sembla un conte fet realitat. Genial…
  I a més amb efectes especials, que passa que cada dia teniu un arc de Sant Martí espectacular?

 5. Uiii… Quina cabra més guapa! M’encanta amb aquest fons espectacular!! Petons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s