Viatge a Ítaca

Dia 216: Navegant pel Mekong

4 comentaris

10 de gener

Aquí Vietnam ja us hem dit que els dies comencen mooolt d’hora, i tot estar en un petit tour no serà l’excepció. Així que a les 6 ja érem dempeus preparats per fer un bon esmorzar.

Al hotel l’esmorzar és tipus buffet, i la veritat és que hem menjat força bé, però ja trobem a faltar els menjars de la Lien.

I perquè ens hem aixecat tan d’hora? Doncs perquè hem d’anar a veure el mercat flotant de Can Tho, i per això ens han pujat al bus per anar a agafar una barca i poder navegar pel Mekong i veure el mercat flotant.

L’única experiència que hem tingut de mercats flotants, va ser a Tailàndia i la veritat és que aquí és molt diferent.

CanTho2

Per una banda, no està tant turistitzat, sobretot en el fet que la gent que ven i compra són autòctons, tot i que si que hi ha molts turistes en barques al igual que nosaltres. I per una altra banda el que venen no són souvenirs, sinó sobretot fruita i verdures.

CanTho3

CanTho4

El més curiós és la forma de saber quin tipus de fruita o verdura ven cada vaixell, i de fet és ben senzill, o tant fàcil com posar un pal ben alt a la barca, i lligar-hi la fruita que està venent, i així des de lluny poden veure quina fruita vens.

CanTho5

Tot i així, no sé perquè pensava que seria més gran (com la sèrie Oh Europa eh? Me la imaginava més gran!!), ara, com podeu imaginar ens hem afartat de fer fotos i més fotos.

CanTho6

Deixant el mercat enrere, hem anat a una granja on planten tota mena de fruites, on hem acabat de fer el màster en fruites tropicals que ja havíem començat amb el My fa un parell de dies. Jo personalment m’hagués endut un arbre sencer de mangos, ja que per molt que tasto fruites segueix sent la meva preferida amb diferència!!!

CanTho9

CanTho8

A part dels arbres fruiters, com el Durian, el Jackfruit, la poma de llet (no se com es deu dir en català, ens han dit el nom en anglès i l’he traduït), la poma d’aigua, el Dragonfruit, Pinyes, Mangos, Guaves… També hem vist un parell de llacs amb lotus preciosos.

CanTho7

La visita ha acabat podent-ne tastar unes quantes i on, per què serà? Ha destacat el mango que estava deliciós!!!

CanTho10

CanTho11

Amb això ja hem acabat les visites del matí i hem tornat cap al hotel amb el vaixell, allí ens han deixat temps lliure per si volíem menjar alguna cosa, i nosaltres el que hem fet ha sigut anar a la recepció a connectar-nos una mica i de pas escriure una mica pel blog.

La resta de la tarda tocava tornar cap a Ho Chi Minh amb el bus, però per sort hem fet una parada a Vinh Long a veure el seu mercat de fruites i verdures, on hem pogut fer alguna foto més i de pas comprar-nos una mica de menjar.

VinhLong

VinhLong2

Al arribar a Saigon ens hem acomiadat del Harry i la Joanne (els australians) amb un See You in Melbourne!! I en uns minuts ja han arribat el My i la Thuy amb la My Van, i amb les motos per tornar cap a casa. Però primer han anat a l’agència a contractar un parell de dies per a tots a Mui Ne, del que per variar no ens han deixat pagar res de res, no sé com els hi podrem tornar tot lo bé que ens estan tractant!!!

HoChiMinh

Al arribar a casa ens esperava una sorpresa perquè en comptes de sopar allí ens han dit, deixeu les coses que sortim a sopar!!

I es que ens volien convidar a un altre tipus de menjar que aquest és difícil de fer a casa, un Hot Pot!!

Hem anat a un lloc gens turístic bastant aprop de casa seva, on van els vietnamites, amb tota la família (fins i tot el cosí, i també ha vingut la seva mare).

I en que consisteix el Hot Pot? Doncs és una barreja de plats diferents, començant per una barbacoa de diferents tipus de carns acompanyades d’una salsa una mica picant però molt bona, i després una carn amb curry. Ahh que me n’oblidava!!! La carn la podies menjar sola o en forma de rotllet acompanyat de vegetals. I per acabar una mena de sopa (el hot pot en si) de verdures i carns que també estava boníssim!!!

HoChiMinh2

HoChiMinh3

Així que podeu imaginar que hem menjat d’allò més bé i amb la millor de les companyies!!!! Gràcies My!!!

4 thoughts on “Dia 216: Navegant pel Mekong

  1. Molt original aquest mercat de fruites al riu, i sobretot els “rètols” de les fruites penjades dalt d’un pal. Molt maques les fotos !!

  2. Quina pinta aquests mangos, que a mi també m’agraden molt, sobretot fora de casa i en el seu ambient. Els platanets que ofereix un nen a la foto s’assemblen a uns que venien a Portoalegre al Brasil que estaven boníssims. No pareu de menjar!!

    • Ens estem convetint ens uns devorafruites!!!! Haurem de passar per Brasil a comprovar això dels plàtans… 🙂 I del mango que dir, senzillament espectaculars els que estem menjant per aquí!!!! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s