Viatge a Ítaca

Dia 228: Koh tao ens espera

6 comentaris

22 de gener

Si Tailàndia té alguna cosa, és que els trasllats són d’allò més fàcils de planificar i fer. Kao San Road, és un lloc perfecte perquè entre les infinites agències que hi ha repartides per la zona, pots trobar packs que et transportin als racons més remots i insospitats del sud-est asiàtic, i més enllà si ho vols…

El nostre destí proper es troba a Tailàndia, i és senzill d’arribar-hi, no té massa secret. És Koh Tao, una de les illes més conegudes, i pel que diuen boniques de Tailàndia. Però tot i així, vam contractar un pack tancat d’una agència, i avui en un combinat de 6 hores de bus, i unes dues o tres de vaixell estarem trepitjant sorra fina de les platges de la illa tortuga, com es tradueix literalment el nom en tailandès. La forma de la illa recorda a l’animal, i a més curiosament també a les seves aigües més properes hi ha importants zones de reproducció de tortugues Verdes i Carey.

KohTao3

La illa es troba a la part est del Golf de Tailàndia, a uns setanta kilòmetres de la costa, i no té més de 21 kilòmetres quadrats de superfície. I doncs, per què aneu a aquesta illa i no a una altra pensareu? Fàcil de contestar. Per diverses raons, però totes relacionades amb una principal, i és que aquesta illa és un paradís per fer submarinisme. Per les seves aigües cristal·lines, i sobretot per la gran quantitat d’empreses que es dediquen a impartir cursos, i realitzar immersions.

I com això del busseig era una cosa que ja li teníem fet l’ullet des de fa temps, ara que tenim temps i no ens esperen a casa fins d’aquí uns mesos , hem decidit anar al lloc adequat, i aprofitar una escola que es diu Ihasia, regentada pel “El Brujo”, un mite en això del diving, espanyol per a més senyes, i on els cursos s’imparteixen en castellà, cosa important per a nosaltres. A més, és una d’aquelles persones que creu en els bloggers, com a font d’opinió i divulgació, en la seva tasca no remunerada, així que els tracta amb consideració econòmica quan fan els seus cursos. Un exemple a seguir… ☺

I a partir d’aquí les coses pràctiques. El preu del pack per anar fins a Koh Tao, va ser de 1000 baths, uns 23 euros al canvi. Hem quedat a les 5:30 am a un punt de Kaosan, i des d’allà i amb les engantxines de rigor ja a la solapa, ens han acompanyat al bus que ha sortit a les 6. Sis hores, i ja arribem a Chumpon, des d’on un catamarà ràpid ens portarà al nostre destí definitiu. Hi ha altres opcions, però la mar està molt moguda i des de Bangkok no venien aquestes altres opcions.

Thailandia

Moltíssima gent, i nosaltres que pensàvem que estaríem sols. Les dues hores de navegació han sigut força dures per l’estat de la mar. La tripulació repartint bossetes a tort i dret, i la gent vomitant. Nosaltres pensant, serem els següents?? A més, bots i bots, estil muntanya russa. Potser un dels trajectes més durs que hem fet, i gràcies que només ha sigut de dues hores.

Chumpon

Ja havíem contactat amb l’escola per mail, així que ens està esperant un taxi al port. Allà coneixem al Jose i a la Montse, una parella resident a Palma, i que segurament coincidirem uns dies a la escola. Quan arribem, ens espera el Toni, un instructor de busseig, que ens ensenya l’habitació que ens han reservat als bungalows del costat, i que mentre pugem les escales se li escapa un “Deu ni do”, que el delaten sobre la seva procedència. El bungalow, es ven sol amb unes vistes de la platja espectacular, després de pujar moltes escales. Fusta, terrasseta, i bany a dins sense aigua calenta, i poca pressió, rústic i senzill però crec que hi estarem força a gust.

KohTao2

KohTao

Baixem i el Toni ens posa una mica al dia de l’illa. Al bar d’on ens allotgem els han ensenyat a fer truita de patates amb pa amb tomàquet, així que ja sabem que és el que menjarem avui.

Baixen el Jose i la Montse, així que aprofitem i ens comencem a posar en matèria. Ens explica el Toni, ja que “El Brujo” estarà fora uns dies, els diferents cursos que hi ha, duració i preus. Per nosaltres, l’adequat és el Open Water, el d’iniciació, que dura quatre dies, hi ha sessions teòriques i pràctiques, deures, exàmens, i immersions fins als 18 metres, que és el límit al que pots baixar amb aquesta titulació. Preguntes per part del grup, i respostes per part del Toni. És una passada aquest noi, molt trempat i simpàtic, tindrem la sort que serà el nostre instructor, així que segur que ho passarem d’allò més be…

Entre xerrada i xerrada es fa tard. Després de l’explicació ens acomiadem fins demà, que començarem curs a les dues de la tarda, i ens disposem a tastar la truita de patates. Força bona, de les millors que hem tastat durant el viatge.

KohTao4

Un passeig per reconèixer la zona del costat dels bungalows, i podem trobar altres restaurants, botigues, i un gimnàs de Muay Thai. Tot el que necessitarem pels propers dies, i a més no és massa festiva aquesta zona anomenada Chalok Ban Kao, perfecte!!! Avui estem cansats, derrotats diria jo, així que comprem alguna cosa per si tenim gana abans d’anar a dormir, i tornem cap a la que serà la nostre casa els propers dies. No sabem quants seran, però segur que hi estarem de conya….

6 thoughts on “Dia 228: Koh tao ens espera

  1. Espero que disfruteu forçà amb els cursos de submarinisme i sigueu uns experts i admirar el fons marí que deu ser fantàstic .Petons , Avi.

  2. Doncs que bé, instructors del país !!

  3. ja sé que en vau quedar encantats del curs. Caldrà fer-lo per veure tots els peixos del món!

    • I tant!!! això de veure animalons és molt xulo, però lo millor de tot de moment, és la sensació d’ingravidesa, i la calma, pau i desconexió que et posseeix… Ho hauràs de probar això!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s