Viatge a Ítaca

Dia 229: Comencem a aprendre submarinisme

8 comentaris

23 de gener

Quan vam començar a pensar en aquest llarg viatge una de les opcions que se’ns van obrir va ser la possibilitat de treure’ns el Open Water a Koh Tao, i així poder anar fent submarinisme per la resta del món. En un primer moment ho vam estar sospesant bastant sobretot per la inversió econòmica, però veient els preus que hi havia a Koh Tao vam dir que era l’ocasió de fer-ho.

Un cop ho vam decidir, ja ho vam interioritzar de tal manera que bàsicament ni hi pensàvem sinó que senzillament formava part de la ruta, i ens dèiem, al Gener anem a Koh Tao a treure’ns el Open Water, però no ens causava cap tipus de nervis ni res.

De fet, fins ahir que no vam arribar, crec que no m’hi he parat a pensar-hi seriosament, i quan ho he fet, unes formiguetes han començat a aparèixer al estómac tot dient-me… que estaràs a sota l’aigua…. que allò és molt gran… I l’emoció que havia estat enterrada des de fa tant temps ha començat a sorgir.

Per poder fer submarinisme a aigües obertes (Open Water) hi ha diferents tipus de títols, i aquí els que més s’estilen són el PADI i el SSI. La escola on estem, Ihasia, abans impartia els dos títols, però per la flexibilitat que té, ha tendit a només fer-ho del SSI. Que vull dir amb flexibilitat? Doncs que per exemple no cal comprar els llibres (cosa que per nosaltres ens va super bé, no només per la despesa econòmica, sinó també per no haver d’anar carregant amb ells), ja que tens la informació a la web i per fer el curs te’ls deixen, i per una altra banda per superar els diferents exercicis sota l’aigua no cal que sigui en el dia que es fan, sinó que el més important és que els superis al llarg del curs.

El curs, almenys a Ihasia, està estructurat en 4 dies, on el primer dia es comença a les 2:30 per fer tres temes de teoria, i una mica de pràctica de muntar i desmuntar l’equip. El segon dia, es comença a les 9 del matí per corregir els exercicis que hauràs fet el dia anterior, i fer dos temes més teòrics. I a les 12:00, es va cap a l’aigua (en algunes escoles el primer dia es fa en una piscina, però aquí anem a una zona d’aigües confinades però al mar). El tercer dia, s’assembla al segon, començant a les 9 per corregir exercicis i fer l’examen teòric, i a les 12:00 a fer submarinisme amb dues immersions. I finalment el quart dia a les 7 del matí es surt a fer dues immersions més, una d’elles a 18 metres de profunditat que és el màxim que et permet el títol d’Open Water.

KohTao3

Per tant avui, hem tingut el matí lliure, que ens ha servit primerament per mandrejar una miqueta, i després sortir a donar un volt i a veure que esmorzàvem i… tot passejant hem trobat un lloc on feien creps i evidentment ens hi hem quedat tot menjant una crep de Nutella i plàtan jo, i el Mario una de sucre i llimona, acompanyat tots dos d’un te. A més hem aprofitat per estar escrivint posts pel bloc ja que al local s’hi estava molt tranquil i sembla que tots dos ens hem inspirat una mica.

KohTao

De tornada a l’escola, hem estat una estona a l’habitació i abans de l’hora del curs hem aprofitat per dinar una altra de les fantàstiques truites de patates acompanyades de pa amb tomàquet que hi fan per agafar amb forces el curs.

KohTao2

I a les 14:30… comencem el curs!!! Finalment serem cinc fent el curs, tots junts mentre fem teoria, i en dos grups quan anem a l’aigua. A part de nosaltres dos, ho farem amb el Jose i la Montse que vam conèixer ahir, i també ho farà el Jordi un català que ha estat cinc mesos a Xina estudiant i que ara està voltant una mica per Asia.

KohTao8

Només començar, el Toni ens ha explicat que faríem cada dia i després ja ens ha posat tres vídeos sobre diferents temes: configuració de l’equip de submarinisme i de com fer-lo servir correctament, i per una altra banda les diferents malalties que pots agafar si no fas submarinisme d’una forma segura i tenint en compte les pautes que et marquen durant el curs. Es tracta d’una activitat lúdica, però de risc, perquè és un mitja diferent al acostumat, i tant les condicions a que sotmetem el cos, com la percepció del món allà a baix són molt diferents.

Potser es podria fer pesat, perquè ha sigut ben bé una hora i mitja. Però entre que el tema és interessant (tot i que vas pensant que no podràs absorbir tota aquesta informació), i que a més a més estàs en una aula al aire lliure on darrera de la pantalla de la tele hi ha el mar i la platja, l’estona ha passat força ràpid.

KohTao4

Al acabar de veure els vídeos, el Toni ens ha dit que per demà fem els deures de les tres unitats fent-nos un petit repàs, i aleshores hem passat a temes més pràctics.

KohTao5

Avui no hem anat a l’aigua, però l’explicació de com es munta l’equip també es pot fer fora de l’aigua (de fet sempre el muntarem al vaixell i per tant no estarem a l’aigua) i hem aprofitat per fer-ho avui, així demà quan estiguem al vaixell ja sabrem com fer-ho.

L’equip consta de l’ampolla o tanc d’aire (prohibit dir bombona d’oxigen!!!, es paga cervesa a l’instructor), l’armilla, el regulador, el neoprè, la màscara i les aletes. Ara, el que aprendrem avui serà com muntar correctament l’equip auxiliar indispensable, amb el tanc d’aire i l’armilla principalment.

Primerament el Toni ens ha fet una demostració de com fer-ho i seguidament ho hem anat fent de dos en dos, primer les noies (sembla que els nois s’han tornat cavallers de cop i volta, perquè serà???), i després els nois i més o menys crec que ho hem après força bé, però… com ens en sortirem demà a l’hora de la veritat i abans de començar a fer submarinisme?

KohTao6

Amb això el Toni ja ha acabat les explicacions i ens ha deixat als cinc per fer els exercicis de les tres lliçons, una bona forma de repassar el que has vist al vídeo. Els exercicis no són més que frases que pots trobar al llibre on li falten una o més paraules que has d’omplir, així que t’obliga a fer una ullada per totes les lliçons, ara al ser cinc i treballar en equip… tampoc ens hem estat tanta estona!!!

KohTao7

Amb tot el que hem après i una mica de nervis per a veure que ens esperarà el dia de demà, hem decidit anar a sopar plegats i en companyia també del David, un noi de Sevilla que fa un bloc que es diu notjustatourist, i que va conèixer el Jordi al vaixell i amb el que comparteix habitació.

I on hem decidit anar a sopar? Doncs hem vist un restaurant on tenen plats espanyols i sembla que té bona pinta, es diu Bizarro i ens hem pogut asseure en una taula molt xula i hem demanat…. Croquetes Thai de bolets i croquetes de pollastre, pa amb tomàquet i unes braves. Però abans de res ens han portat un “chupito” de Gazpatxo que estava boníssim!!!! Feia moooooooolts mesos que no en podia provar!!!

KohTao9

KohTao10

Hem menjat molt bé i a sobre amb molt bona companyia, sembla que farem una bona amistat amb aquesta gent!!! Són una autèntica passada!!!!

I ara després de llegir una mica de teoria de l’Open Water…. a dormir que demà ens esperen noves emocions!!!

8 thoughts on “Dia 229: Comencem a aprendre submarinisme

  1. Mol interesant les explicacions de tots els passos que sant de fer i el orde molt seriós segons els dies .Es veritat que es perillós i per això ,no es pot fer depresa fins estar segur que domines mol be tots els passos . Petons,Avi.

  2. Doncs apa, a aprendre a fer de peixos !! Té bona pinta el curs !

  3. Quines fotitos mes xules!!!! Me’n enviareu qualcuna?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s