Viatge a Ítaca

Dia 231: Examen sobre la sorra

8 comentaris

25 de gener

Ahir no ens vam quedar tota la nit estudiant, ni res semblant com fèiem en època d’institut o universitat. Aquí la son ens pot, a la nostre cabanya de fusta dormim molt bé, i a més ens quedem clapats molt aviat. Avui, una miqueta abans de les 9 del matí, ja estem esmorzant alguna cosa per agafar forces.

Quan arriba tothom, seiem a la nostra aula amb vistes a l’oceà, i descalços trepitjant la sorra, el Toni repassa el deures dels temes 4 i 5 que vam fer ahir a la tarda. A més, amplia sobretot el tema 4 amb explicacions sobre les taules i la planificació d’immersions, ja que és un tema crucial, i s’ha d’entendre bé. Sobretot a nivell conceptual, perquè ara amb els ordenadors de busseig, la tasca de la planificació es facilita, i ells solets calculen els temps que pots estar a dins de l’aigua, i el que cal estar a fora per poder realitzar una segona immersió. És un món això del busseig, i termes com parada de descompressió, o nitrogen residual passen a formar part del nostre vocabulari…

KohTao5

Teoria acabada, ara toca repassar-la fent un petit examen tipus test. No és molt complicat si has entès els conceptes bàsics, però sempre hi ha alguna pregunta que ens aporta dubtes, a aclarir després. Quan hem acabat tots, correcció, i tots aprovats!!!! Al menys la part teòrica, i després de repassar alguna pregunta sobre la que ens sorgeix algun dubte, ens adonem que hem après moltes coses, i els coneixements importants apresos semblen assentats sobre una bona base.

KohTao

Toca un petit descans per dinar alguna cosa suau, i en una horeta ja anem tots preparats cap al punt on recollir material, i esperar la petita barqueta que ens portarà una mica més lluny de la costa a la embarcació més gran.

KohTao6

KohTao7

KohTao8

Avui farem dos tancs, un primer on farem exercicis de flotabilitat, treure i posar màscara i equip, submergits i a superfície. I un segon, ja a profunditat on ens centrarem a bussejar mantenint la flotabilitat neutre, i aprenent a pujar o baixar a voluntat. Ara toca preparar-se que és el moment esperat. Preparació i comprovacions de seguretat i cap a dins amb el pas de gegant. Tot OK, i ja anem aletejant cap a zones poc profundes on farem els exercicis. Van força be, l’Eva ja té més que superat el tema de la respiració, i ens en sortim bastant be. Ara toca tornar cap al vaixell a canviar tanc perquè tot seguit farem la segona immersió.

KohTao2

Menjar fruita, canviar tanc, i comprovar equip. Tots preparats de nou, i cap avall. Aquesta vegada la visibilitat és espectacular, i comencem a desfilar tots compassats i en formació de a dos, darrere del Toni. Avui no ve el Beltran, ens acompanya la Blanca, una noia que també està fent el Dive master. Ens porta sort, perquè de sobte, i davant de la sorpresa de tots, una tortuga Carey que apareix davant de les nostre màscares. Tots revolucionats!!! Però alhora emocionats… el Jordi movent-se en totes direccions, l’Eva més tranquil·la i jo que l’intento tocar, tot i que ens han dit que no s’ha de fer, però amb l’emoció m’oblido de tot… Lliçó apresa, no ho tornaré a fer… ☹

KohTao3

Seguim una estoneta més. Uns 50 minuts en total, que les reserves d’aire del Jordi, que no para quiet, i la meva ja aconsellen començar a pujar. L’Eva porta prou bé això del consum. Toca procediment de sortida, parada de seguretat a 5 metres de 3 minuts, i amb una mica de fred, però extasiats amb aquesta, podríem dir, primera experiència de busseig. Ens canviem, assequem, i desem equip. Mengem fruita i unes galetes delicioses mentre comentem l’experiència. La Montse, que ahir no va tenir massa bones sensacions, i aquest matí no les acabava de tenir totes, està amb una cara que irradia felicitat, i el Jose està encantat per l’experiència, i llueix sense samarreta les virtuts del seu recent sobrenom de “el cuerpo” ☺. L’Eva amb ulls que xispegen emoció i felicitat, esperem que no siguin per les abdominals del Jose ☺, i el Jordi repartint l’energia i el bon humor que a ell li sobre, amb abraçades per tothom. Jo xerrant aquí i allà, perquè la sensació de sentir-te be, s’encomana i hi ha un bon rollo dels que fan època…

De tornada, netegem l’equip, i encara extasiats anem comentant cosetes, que tot i que potser per algú versat en això de capbussar-se són un nores, per nosaltres són d’una importància vital, i motiu de goig de compartir-ho. Amb els dies, i una experiència compartida tant emotiva, els llaços amb el nostre grup es van fent més forts, i l’amistat va creixent poc a poc.

A l’arribar, una dutxa, i poca cosa més. Comentar l’experiència al bar de baix, amb la nodrida experiència representació que hi ha que parlen català o castellà, i sopar alguna coseta. Després anar al supermercat i a comprar unes tiretes pels meus peus, que tinc un parell de ferides que no tanquen, i amb l’aigua d’aquests indrets sembla que es fan més profundes. A la porta del super, un gosset, allà ajagut amb cara d’haver no trencat un plat. És un peaso pitbull, que ens mira amb cara amistosa. A Espanya s’han de portat amb morrió i lligats, aquí després de la moda que hi va haver, ara els que queden estan ajaguts tant panxos davant de cases o botigues, sens immutar-se o movent la cua davant de la teva presència. I res més, emocionats pel dia d’avui, i amb ganes de que arribi el de demà, anem a l’habitació a veure un parell de capítols de “como conocí a vuestra madre”, i a dormir que entre els nervis i l’emoció estem destrossats… ☺

KohTao4

8 thoughts on “Dia 231: Examen sobre la sorra

  1. Molt bé capbussaires !!
    I el tema de la miopia, com ho porteu, llentilles potser ?

    • I tant, el primer repte era que l’Eva es posi les lentilles a les 6 del matí, que no està massa acostumada. I aquest repte superat!!!El que sigui per no confondre un peix pallasso amb un tauró… 🙂

  2. Ho estic revivint des de la feina… quin luxe! gràcies guap@s

    • A tu, pels teus comentaris, i per haver fet una part important de que aquesta experiència la recordem d’aquesta manera. Un luxe haveros trobat i pogut compartir aquesta primera experiència amb vosaltres. Aquestes coses les recordarem per sempre!!!!

  3. Sembla que aneu millorant amb les immersió cosa que celebro molt. Petons, Avi.

  4. Per fi hi he pogut entrar després d’una setmana agitada i un error 522 que em feia la punyeta. Molt bé, campions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s