Viatge a Ítaca

Dia 309: Tornem a la carretera!

6 comentaris

13 d’abril

Plou. Si. Tot just ara comença, tot i que ja feia estona que ho veiem que passaria, molta humitat, i sobretot que miressis cap a on miressis des de l’àrea de descans on som, es veien uns núvols negres…. I sobretot, una cosa que potser no estem acostumats a veure per allà, i sobretot sent de Barcelona. I és, veure com està plovent a la distància, en diferents direccions, i per tant, saber que tard o d’hora t’arribarà.

RestArea3

Si, com podeu deduir, ja tornem a ser a la carretera, buscant noves coses a veure i sortint de la ciutat per trobar la natura un altre cop. La veritat és que ja ho trobàvem a faltar, tot i tenir totes les comoditats en el motel on hem estat, ahir a la nit ja pensàvem en noves aventures, i en deixar la “comoditat” de la ciutat, per tornar a la nostra furgo, si, perquè després de tot, ara mateix, la furgo és la nostra caseta, aquell lloc on tots, tard o d’hora volem tornar. O després d’un cap de setmana fora de casa, no pensem en casa nostra i en lo bé que hi estarem?

Doncs com nosaltres ara mateix no tenim casa, ens passa amb la furgo. Ja hi portem un mes, i encara ens en queda un altre, un lloc on hi dormim cada vegada millor, on ens cuinem allò que ens ve de gust, on ens ho mengem, i sobretot el lloc que ens porta a llocs inoblidables, que quedaran per sempre més, marcats a la memòria. És més, quan hagi ja passat temps d’aquesta aventura, no només pensarem en l’Uluru, els 12 apòstols, els koales, els cangurs… Sinó que ens vam estar movent per tot el país en una furgo i que vam descobrir una forma de viatjar que ens encanta!!!

Ufff cada cop plou més, i sembla que no té ganes de parar, quan deu durar una tempesta d’aquestes?

Havíem muntat la part de darrera de la furgo per estar més frescs, i ara mateix hem hagut de desmuntar-ho, per què? Doncs per estava entrant l’aigua, no deu ser gaire impermeable… Avui a dormir ben tancats, encara que passem calor, i crec que la resta de dies que estiguem per aquí també, perquè sembla que aquestes tempestes no són fluixetes….

RestArea

A hores d’ara us deveu estar preguntant… Però des d’on estan escrivint? Una àrea de descans, però d’on??

Si tranquils, que ara us explico com ens ha anat el dia.

Últim despertar en aquest motel, d’hora, això si, per acabar de penjar els últims posts, i aprofitar una mica més internet, que ja no sabem quan ho podrem tornar a fer, a part de fer un bon esmorzar com cada dia i una bona dutxa, que tampoc sabem quan en tindrem una altra 😉

Deixada la clau del motel, anem a l’oficina de turisme, per preguntar que podem veure de camí a Kakadu i saber com estan les carreteres. Si, en aquesta època que encara és de pluges més val informar-se d’això, i segons hem esbrinat, a dia d’avui, hi ha algunes coses que no podrem fer, però tampoc ens podem refiar ja que d’un dia a un altre les coses canvien radicalment, així que… Ja veurem quan hi arribem. Això si, ens enduem informació de coses a fer pel camí.

L’última cosa a fer a Darwin… Carregar provisions!! Així que primerament anem al Coles a comprar, que a més molts dels articles necessaris s’estan acabant. I després, un cop tot col·locat a la furgo ja ens posem en marxa.

Una de les coses que no havíem fet aquí, era visitar el Charles Darwin Parc, per tant, ho fem avui, però només entrar-hi… Un cartell on avisa que hi ha molts insectes que et poden picar, uiiiii, quin mal rotllo, i al arribar al pàrquing on hi ha el mirador, un altre cartell igual. Així que baixem a fer un parell de fotos, i marxem ràpid. No sé, aquests cartells ens han emparanoiat i només sortir del cotxe ja ens picava tot. Ja ho sé, és psicològic, però que voleu fer-hi?

CharlesDarwinPark

Seguim el recorregut on veiem tot de búnquers de la segona guerra mundial, aquí era on es resguardaven.

CharlesDarwinPark2

Ara ja sí!! Marxem de Darwin tot carregant de gasolina, i en direcció…. Kakadu!!

La primera visita que hem fet ha sigut a Fogg Dam, i us la recomanem efusivament, és un lloc més aviat petit però ens ha encantat. A més mentre hem estat aquí hem pensat molt en el Carlos, un amic de la facultat on aquí hagués xalat de valent!!

Només entrar-hi un ranger ens para per fer-nos una enquesta, que de fet no podia ser més ràpida, una única pregunta, quanta gent va en el vehicle?? La veritat és que no ho hem entès gaire, igual compten que els que entrin també surtin?? Recordeu que estem en terra de cocodrils i això ens ha fet pensar…

Però bé, cap a dins!! La primera una zona de caminades, però, que estan tancades!! Deu ser perquè l’aigua està molt alta, i… Hi deu haver cocodrils??

FoggDam

Així que seguim, una carretera, on gairebé només hi passa un cotxe, i on només començar posa que no vagis a peu, que hi han cocodrils, aixxxxx quina por!

FoggDam11

I clar, després de veure aquesta advertència fa bastanta cosa anar per la carretera, tot veient com a banda i banda hi ha aigua estancada, el teu cap va barrinant, hi hauran cocodrils? Com es comporten? Potser que me’n surti un de cop i volta?

De sobte l’entorn es comença a fer més maco, l’aigua estancada deixa de tenir arbres per començar a ser una zona més oberta plena de flors de lotus i les seves fulles.

FoggDam9

FoggDam13

I de cop… Al fons sembla que l’aigua corre per la carretera i en aquella zona hi ha moltíssim ocells, de tot tipus, alguns que ja havíem vist algun cop, i d’altres que no havíem vist mai, com es deuen dir? Veieu com necessitem el Carlos??

FoggDam16

FoggDam2

FoggDam3

FoggDam4

Parem el cotxe i comença la sessió fotogràfica, si al mig de la carretera, però de fet és el mateix que està fent la noia del davant.

FoggDam5

FoggDam12

N’hi ha algun creuant la carretera que és d’allò més elegant!!

FoggDam8

Suposem que just aquí, on l’aigua sembla neta i corre no deuen haver-hi cocodrils, ja que aquests ocells no hi estarien tant alegrament oi??

FoggDam14

Arribem al final de la carretera on hi veiem més ocells, del mateix tipus que acabem de veure, i, tornada cap enrere, i on hi ha l’aigua corrent, hi tornem a parar, ens encanten!! N’hi han un que és especialment gran i és preciós, com es deu dir??

FoggDam10

FoggDam7

FoggDam6

Apa, ja marxem, aquest lloc tot i ser petit ens ha encantat, i ara, cap al Wetlands Visitor Center.

FoggDam15

Aquí, preguntem primer de tot on podem dormir per la zona, i ens diuen que aquí al costat hi ha una rest àrea on ens hi podem quedar. A continuació ja passem a gaudir del centre, està molt ben explicat tot el que et pots trobar per aquesta zona plena d’aiguamolls. I sobretot quina fauna, i hi ha un apartat amb els ocells, i opssss, però si n’hem vist molts d’aquests fa un moment!!

Wetlands2

Aquí esbrinem que el gran que tant ens ha agradat és el Jabiru, típic de la zona i sobretot de Kakadu, de fet el poble més important s’hi diu així!! El que no sabem és si són fàcils o difícils de veure, però nosaltres el primer dia… Diana!!

Sabent una mica més de la fauna del indret anem a la part de dalt a observar les vistes i on veiem uns panells on et diuen que t’hi pots trobar, i d’ocells de diferents tipus n’hi ha moooolts, de fet, més tard llegeixo que a Kakadú et pots trobar una tercera part de les espècies d’ocells de tot Austràlia, vamos un paradís pels ocellaires!!

Sortint del Wetlands Visitor Center, passem a informar-nos a 2km d’un lloc que fan creuers per veure com salten els cocodrils, no sabem si ho farem o no demà, però de moment ja sabem quan val i ara prendrem la decisió.

Wetlands

I ara ja si, gairebé arribem al moment on estic escrivint aquestes ratlles, hem anat a la rest àrea que ens han recomanat i hem pogut fer el sopar tranquil·lament, sense mosques i sense la pluja que ara mateix està caient.

RestArea2

I ara, mirarem algunes sèries en el DVD de la furgo i a dormir, com serà la nit??

Informació pràctica:

– Ruta: 111km Darwin – Charles Darwin Park – Fogg Dam – Wetlands Visitor Center – Rest Àrea (a 1km)

– A Darwin podeu trobar gasolineres amb descompte Coles, no entenem molt bé, però els preus d’aquí són més alts que a Katherine, amb descompte inclòs hem posat la gasolina a 1’689$

– Val molt la pena la visita al Fogg Dam Conservation Center, és gratuïta i està a uns 80km venint de Darwin en direcció Kakadu

– Al Wetlands Visitor Center, podeu veure una exposició amb explicacions de la fauna que hi ha per aquesta zona, i així poder saber una mica del que esteu veient, també té molt bones vistes de la zona

– Hem dormit a una rest àrea al costat del Wetlands Visitor Center

6 thoughts on “Dia 309: Tornem a la carretera!

  1. Doncs sí, l’ocell gran tan maco és el Jabiru, o sigui, una cigonya de coll negre (Ephippiorhynchus asiaticus), maquíssima !!
    Això que és natura verge, fantàstic !
    La foto del rètol del cocodril d’estuari ho diu en singular, que només n’hi havia un ?? i us estava esperant però no vau anar a saludar-lo !!

  2. A veure quan trobeu el cocodril… els ocells, una meravella…

  3. Avi els paisatges son mol bonics i val la pena veure la quantitat de ocells i cigonyes i altres especies, De cocodrils res . Ja espero que aviat els veureu i les fotografies adequades Petons, Avi..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s