Viatge a Ítaca

Dia 322: Un dia tranquil a Townsville

6 comentaris

26 d’abril

Potser ja no necessitem despertador, però el seguim posant per si de cas… ☺ Quan es fa fosc, que últimament és cap a les sis de la tarda, ja estem ubicats on farem nit, i amb el sopar a taula, si no ja ben sopats, amb lo que el resultat és que com a molt tard a les nou, ja estem gaudint d’una plàcida nit sobre el matalàs de furgoneta, que segons la inclinació del terrenys sobre el que reposem, tendirem durant la nit a lliscar matalàs avall, amunt, jo cap a l’Eva, o l’Eva cap a mi, però això no sé perquè no sol passar gaire sovint… 😛

Pocs quilometres ens separen de Townsville, la ciutat on vam arribar fa uns dies quan veníem de la zona central. Aquesta és la primera ciutat que podríem anomenar “tropical”, si vens des del sud de la costa est, i és una zona de pas quasi segura tant si fas la carretera de costa, com si has fet una petita volta de mils de quilometres per l’outback central i ara t’apropes a la costa est. No molta gent s’hi atura per veure la ciutat, però és un lloc força visitat, perquè des d’aquí surten els vaixells que van cap a la Magnetic Island, una petita illa que diuen força bonica, i on segons sembla hi ha moltíssims koales per tot arreu. Crec que és la colònia més gran de Queensland. Però no ho esbrinarem in situ perquè com tot aquí aquestes coses costen força calers, així que només farem una petita aturada a la ciutat i seguirem el camí.

Townsville3

Necessitàvem endolls per carregar estris, i sobretot una wifi decent per alimentar el blog amb algun altre post, així que la visita obligatòria que havíem de fer era una aturada tècnica a la biblioteca. Està ubicada al centre de la ciutat i és força gran. Hi ha una taula per nosaltres, després de que les noies rosses de la entrada ens saludin. La connexió a internet és limitada, i com els post que hem de pujar porten unes quantes fotos, doncs ens dura poc, i poca feina en aquest sentit podem fer. Una bona estona després i amb les neurones esgotades, toca sortir a passejar per aquesta ciutat, i entre les seves botigues trobar una motxilla que potser pugui encabir tots els records del viatge, i que tanqui…

Townsville8

La part de mar és bonica. Una zona de passeig ben arreglada que segueix paral·lela al mar, una mica de sorra a tocar de l’aigua, i com no una zona acotada amb xarxa per poder-hi fer bany. Creiem que les meduses segueixen per la zona.

Townsville

Townsville4

Townsville2

Townsville5

Un petit pont de fusta que s’endinsa al mar, i on al final una cúpula permet que els pescadors d’ocasió feinegin sense que el sol els cremi les idees.

Townsville7

Ens fem uns entrepans, i més contents que un gínjol ja estem preparats per trepitjar terra desconeguda, que d’aquesta ciutat cap al sud encara no hi hem passat.

Townsville6

Però abans, hi ha un parell de coses a resoldre. La primera, és que aquí a la ciutat hi ha un lloc on pots veure animals molt de prop, de fet es basa en interaccions continuades amb tota mena d’animals del país. Des de koales, passant per cangurs, rèptils, cocodrils, wombats, i inclús el esquiu cassowary que tan hem buscat. I a més de tot això, el preu és assequible. En contra, el dubte moral un altre vegada. I després de que l’angelet dolent participés molt i molt de la conversa sense èxit, decidim que intentarem seguir mantenint en la mesura que puguem la idea d’evitar els llocs on els animals no estan en el seu habitat i en llibertat, si no ho necessiten.

I la segona cosa a resoldre, era un lloc que ens va sorprendre quan hi vam passar l’altre vegada. El MCCrocodiles, sembla que una hamburgueseria de la famosa cadena on hi pots tastar la carn de cocodril, que pel que diuen és molt saborosa. De fet, teniem intenció de tastar-la a Darwin en algun dels seus mercats, però al final se’ns va passar i ni ens vam en recordar. Aquí a Townsville podíem compensar-ho, però no serà així perquè el lloc és tancat… ☹

Townsville9

I ara, cap avall, direcció Sidney que serà el nostre destí final a Austràlia. Però encara queden dies, i moltes coses a explicar perquè aquest país no deixa de sorprendre’ns i emocionar-nos quan menys ho esperem, però això ja ho anirem explicant en els propers posts, perquè de moment avui hem trobat una àrea de descans a la carretera, força concorreguda, però molt ben equipada, on hem agafat la nostra taula i ens hem cuinat una soparet perfecte, tot just quan els últims rajos de sol comencen a dir adéu…

Guthalungra

Guthalungra2

Informació pràctica:

– Ruta: 212km Toomulla Beach – Townsville – Guthalungra

– Tant al Information Center com a la biblioteca de Townsville podeu trobar wifi gratuïta, ara les dues són limitades en descarrega.

– L’àrea de servei de Guthalungra està molt ben equipada amb lavabos i pícnics.

6 thoughts on “Dia 322: Un dia tranquil a Townsville

  1. Suposo que no és aquesta motxilla que carrega l’Eva la que heu comprat, no? Em semblen molt bé les vostres normes ètiques de no visitar animals fora del seu habitat.

  2. Me quedat espantat al veure aquesta motxilla que aguanta I´Eva. Espero que el seu trasllat serà facturat amb algun medi mecànic. Mols petons, Albert.

  3. Doncs ja que no els cocodrils no us han tastat a vosaltres 😉 , a veure si vosaltres els tasteu a ells !! Llàstima que els McCrocodile estava tancat. Vaja motxillon !! Què és, per posar damunt el cotxe ??

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s