Viatge a Ítaca

Dia 3: Comencem el roadtrip amb Koales i cangurs

6 comentaris

10 d’agost de 2016

Austràlia són bestioles, i la combinació d’aquestes i una furgoneta fa que haguem tornat a aquestes terres un altre vegada sense haver-nos-ho pensat massa. Avui toca començar a ser cargols, i portar la casa a l’esquena per allà on anem.

Sona el despertador i ja som dempeus. La il·lusió i les ganes de veure quina furgoneta ens donaran han pogut amb la son. Motxilles, un check-out ràpid a l’hotel, i ja estem esperant l’autobús que ens ha de portar prop de la botiga de lloguers de furgoneta. Aquesta vegada hem triat la companyia Hippie-camper, perquè si reserves amb temps, pots aconseguir bons preus per furgonetes que estan força bé.

El conductor de l’autobús ens deixa al voral d’una carretera secundària i ens indica amablement cap a on hem d’anar. Quinze minuts més tard ja hi som, i allà també acaben d’arribar els “Suc de coco” que també han llogat una furgoneta. Tràmits i altres qüestions resoltes, i ja estem col·locant les motxilles al darrere d’una furgoneta com la que vam llogar a Nova Zelanda, però amb uns anys més, i gairebé 350.000 quilometres al seu motor. L’interior és exactament igual, així que ens donem per satisfets.

PerthPerth3

Un comiat esperem que temporal amb l’Adrià i la Marta, i després d’uns primers minuts d’inseguretat alhora de conduir per l’esquerra, poc a poc la confiança va apareixent. Toca fer aturada per fer una bona compra al supermercat, i després intentar agafar direcció cap al nostre destí: El Nord.

Perth2

No és fàcil, no portem plànol de carreteres, i de tant en tant sembla que no anem massa bé. Per sort no hi ha massa on triar, i sense saber massa bé com, estem visualitzant el cartell de Yanchep National Park després de passar mil i una urbanitzacions en promoció. Parem a l’entrada, intercanviem unes paraules, i els nostres diners per un tiquet, amb la, com sempre, simpàtica venedora.

Ja dins, a la oficina central del parc, pagant la diferència aconseguim el Holiday Pass, amb el qual podrem entrar a tots el parcs de Western Austràlia sense haver de pagar per cadascun. És una mena de tarifa plana…

Agafem informació, i a veure koales que a Western Austràlia són molt escassos. En aquest parc n’hi ha pocs, de fet, els tenen mig controlats en una mena de tancat.

Yanchep

Costa molt de veure’ls actius, i a més aquests simpàtics animalons tenen la rara habilitat de sempre posar-se de cul a la càmera… ☺

Yanchep2Yanchep3Yanchep4

Unes quantes fotografies més i ja podem anar passant…

Yanchep5Yanchep6Yanchep7Yanchep8

Una passejada pel parc, ens ensenya que potser es tracta d’un parc petit i força turístic, però per ser el primer, a nosaltres ja ens va bé. Els cangurs també deuen pensar el mateix, perquè estan tranquil·lament estirats a la gespa.

Yanchep9Yanchep10

Els dies són curts, pel que cal planificar el tema de trobar lloc on dormir donat que no és convenient a Austràlia conduir quan es fa fosc, que és quan els animals estan més actius, i pots endurt-te algun ensurt a la carretera. Avui ja s’està fent tard, i a més estem rebentats, pel que quan veiem que en un trencant s’anuncia un càmping, no ens ho pensem dues vegades.

Yanchep12

Ens aturem a Ledge Point, prop de les dunes de Lancelin, en un càmping d’allò més ben posat. Poca gent i bons serveis. Ara toca cuinar alguna cosa per sopar, i recordar com es feia allò de transformar la taula de la furgoneta en llit. Ja veurem com resolem el tema, i demà us ho expliquem…

LedgePoint

Informació pràctica:

– Ruta: Perth – Yanchep NP – Ledge Point 156km

– Per arribar al lloc de les furgos desde el CBD de Perth hem agafat el autobús 299 i hem baixat a Kalamunda Road amb Aberthney Road i ens ha costat 4,60$ per persona

– Prop del lloguer de furgonetes trobareu un coles on repostar

– L’entrada a Yanchep NP val 12$ per cotxe al igual que tots els parcs de Western Australia, si us feu el Holiday Pass us costarà 44$ i us permetrà entrar a tots els parcs de Western Australia

– A Yanchep podreu veure tant Koales com cangurs

– Hem dormit a un càmping a Ledge Point en una powered site per 33,30$

6 thoughts on “Dia 3: Comencem el roadtrip amb Koales i cangurs

  1. Molt bé, “roadtripers”, o sigui viatgers de carretera !
    Per cert, a quant està el $AUS ?

  2. “roadtripper”, que em deixava un p 😉

  3. Ens encantaaaa!!!!!!!! Austràlia és un pendent i vosaltres en sereu els nostres mentors. Ens haurem de veure, perquè necessitarem consells! Una abraçada i a seguir gaudint guapos!!

  4. Molt bé el començament! A l’aventura!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s