Viatge a Ítaca

Dia 51 i 52: Els guerrers de Xian

6 comentaris

29 de Juliol

A les 10:30 estem preparats a la recepció del hotel, perquè conjuntament amb una família de belgues, ens passen a recollir en una minivan per portar-nos a la carretera on ens pujarem al bus que va cap a Xian. A l’interior del vehicle, anem força justets amb motxilles i tot, i no les acabem de tenir totes perquè fem un canvi de van ja a la carretera que no entenem. Però cap a les 11 fem un canvi de sentit, i un bus que para, així que posem tots els nostres equipatges a la part inferior i tot i que va força ple, trobem dos seients junts a la última fila. Els seients no son massa còmodes, però després de 7 hores, alguna parada per comprar quelcom per menjar i beure, i unes quantes pel·lícules xineses, comencem a veure grans edificis, i a intuir que estem entrant a la capital de la provincia de Shaanxi, Xian. Aquesta gran ciutat, la tercera de la Xina, té més de 7 milions d’habitants, una part interior emmurallada, i el que venim a veure, un exèrcit de guerrers de terracota esperant a les afores de la ciutat.

El bus ens deixa a la estació d’autobusos, i aprofitem per comprar bitllets de bus per d’avui en dos dies, cap a la nostre següent etapa, la muntanya de Wudang.

Els belgues, no han pogut reservar allotjament, i decideixen provar sort als nostre hostel, així que agafem dos tuk-tuk i anem cap al Warriors youth hostel, on nosaltres tenim reservats dos llits en habitació compartida. El trajecte pels carrers de Xian molt divertit, quan el transit no deixa avançar el nostre vehicle, doncs cap problema, per damunt de la vorera, clàxon a tope i que s’apartin el vianants…..

Xian1

Arribem al hostel sense entrebancs, i des del primer moment ens encanta, més encara, quan ens ensenyen la nostre habitació i una mica les instal·lacions. Hi ha moltes habitacions per descansar, una taula de billar, i un bar molt acollidor, a més d’una samarreta del Barça penjada a la paret. Ja m’han guanyat……

Xian2

Ja aposentats, amb les motxilles custodiant la nostre llitera, sortim a recepció per interessar-nos per la família belga. Lamentablement no han pogut trobar habitació lliure, i hauran de provar sort en un altre lloc, i aquesta és una de les lliçons més ben apreses a la Xina, on les webs de reserva d’habitacions son material de primera necessitat en aquestes dates.

Sortim a fer una volteta, per situar-nos i perquè ens agrada trepitjar una miqueta el terrenys, però tot i trobar alguna coseta interessant on fer un mos, tornem al hostel, on podem menjar alguna cosa no excessivament pujada de preu. Unes partides de billar, i una mica de feina aprofitant la Wifi abans d’anar a dormir…

30 de Juliol

El despertador canta, i el dia matina, però no tant com pensàvem, ja que som els últims en sortir de l’habitació. Segur que la propera nit tindrem companys nous….
Fem servir el tiquet de cafè o te de benvinguda que ens van donar, i seiem una estoneta al restaurant que s’està molt i molt bé. Després a la recepció indicacions clares i concises de com anar cap als Terracota Warriors, així que sortim sota un sol que imposa, i anem a agafar l’autobus 103, que ens portarà per un Yuan, fins a la última parada, que coincideix amb la estació d’autobusos i de tren.

Ubiquem la zona de sortida del bus que necessitem, el 306, i comencem a fer una cua que es preveu eterna. Els caça turistes, ens intenten convèncer de llogar el seu transport, al·legant que la cua és molt llarga, però no piquem, i la cua va molt i molt ràpid, ja que tothom va al mateix lloc, i els autobusos es van omplint i sortint ràpidament. En un últim intent, ens intenten convèncer que n’agafem un altre, suposem que més car, però sabem el que volem, i entrem on toca, on per 14 yuans, persona i trajecte, en portarà en una hora a veure el temibles guerrers.

Sortim i passem tot de paradetes que ens porten una darrera l’altre cap a l’inici del Mausoleu del primer emperador Qin, on es trobaven enterrades les prop de 7000 figures descobertes a tamany real de guerrers i cavalls. Després d’un bon passeig, arribem a la entrada, i nosaltres no tenim entrada, i aquí no la venen….que ha passat? Doncs res, a desfer el camí caminat, i a buscar les taquilles on poder comprar els preuats tiquets (preuats perquè valen una pasta, tot i que el carnet d’estudiant torna a servir), i que es troben a l’inici de tot el recinte.

Xian1

Ara si, un altre cop a fer el caminet que ja coneixem a la perfecció i ara si, ja podem passar després de revisar a fons el nostre carnet d’estudiant, i primer de tot entrem a un museu on explica una mica com es va construir el recinte, i exposa algun dels objectes trobats. Com us podeu imaginar aquí també hi ha molta gent, a més s’afegeix que Xian és un indret que es ven en tot els viatges programats, així que també està ple d’occidentals.

Xian2

Sortim i anem cap als recintes de les excavacions, primer el 2, i després el 3, que hem llegit que no son tant espectaculars com el 1, i en ells trobem com encara s’està treballant, i podem veure algun dels guerrers o cavalls que estan trencats, o encara desenterrant-se.

Xian4

Canviem de pavelló i anem cap al 1. Entrem per un lateral, i una nau immensa ens rep. La imaginaven plena de temibles guerrers, però no ho acaba d’estar, hi ha zones on n’hi ha uns quants, i nosaltres anem passejant tranquil·lament , fent fotos i esquivant turistes….

Xian6

Xian5

Fins arribar a la tribuna principal, on amb un parell de somriures, i uns colzes ben posats ens fem un lloc a primera fila, i intentem immortalitzar el moment de la nostre estada al davant d’aquest exèrcit pacient i immòbil. Des d’aquesta posició, és força espectacular, tot i que no acabem de tenir clar si paga la pena de venir fins aquí….

Xian3

El nostre recorregut aquí s’ha acabat, així que toca tornar cap a la ciutat, i recorrem inversament tot el camí que havíem fet a l’anada, coincidint al bus amb cinc nois i noies catalans/es, amb els que fem una miqueta de xerrada, i descobrim que casualment s’allotgen al nostre hostel.

Ells es queden a dinar al costat de la estació, però nosaltres decidim anar a fer una dutxa, que no anem suats, anem xops, i amb el cap net i el cos fresc la vida es veu i beu millor.

Sortim cap a les 6, a buscar un banc i treure dinerons, i després a recórrer els carrerons buscant alguna joia culinària d’aquestes que ens encanten, perquè tenim moooolta gana. Després de passar alguns llocs on podíem haver fet parada, ens endinsem en el barri musulmà, i ja de tornada cap al hotel, i quasi bé al costat, molt afamats, cansats i una mica desesperats, trobem una terrassa, en un carreró, on sembla que fan pinxos. No hi ha nevera, ni carta, ni fotos, així que com ens agrada el risc, seiem i assenyalant el que va posant a la graella, i el que més ens agrada de cada taula anem demanant amb l’ajuda dels comensals, fins a completar un menú força decent.

Cada cop que ens sembla que posen alguna cosa nova, allà que anem a veure, i descobrim, el tresor….les millors “alitas” de pollastre que hem tastat mai!!!!! Ens tornem bojos, i no paren de caure pinxos, i cerveses, que això pica una mica, i és que el home de la graella és un artista, li posa una delicadesa i un carinyo a cada pinxo…és per veure’l, res de presses, tot amb ordre i cada cosa al seu temps….

Xian7

Potser la quantitat de cerveses ajuda a idealitzar el moment, però ha quedat per sempre més gravat a les nostres retines, cervell i paladar, i per acabar-ho d’immortalitzar una foto amb l’artista….

Xian8

I ara a dormir, que entre el goig culinari, i la concentració etílica, avui dormirem ben bé al mig del cel…

6 thoughts on “Dia 51 i 52: Els guerrers de Xian

  1. Els guerres de Xi’an magnífics com ja suposava. Molts petons. Avi.

  2. Ja heu comprovat que tots aquests centenars de guerrers són tots diferents un de l’altre tal com diuen ? Ho heu mirat bé o us heu deixat algun per mirar ?? he he

  3. no sé què ha passat que no s’ha penjat el comentari. Hi torno. Deia que això del turisme és el que té: que els top ten sempre són plens. Però suposo que calia veure’ls…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s