Viatge a Ítaca

Dia 153 i 154: Més i més platja a Benaulim

12 comentaris

8 i 9 de novembre

Sovint les paraules ens defineixen, a nosaltres i al nostre entorn. El llenguatge com a manera de comunicació en una etapa inicial, ha donat pas a un món que s’ordena i s’entén, en base a les paraules i als significats que atorguem individualment i col·lectivament com a societat a les mateixes. Especialment amb el mitjans de comunicació com a eina, que es dediquen sistemàticament a omplir el llenguatge de determinats valors i connotacions, habitualment d’acord a la seva línia editorial. Fa uns mesos estudiava com algunes paraules poden estigmatitzar determinats col·lectius, per exemple en el cas de la paraula “bojos”, i tots els significats adherits a ella durant anys i anys, quan hauria de definir objectivament un col·lectiu de persones que compleixen uns determinats paràmetres de diagnòstic. És un exemple, però n’hi ha molts a diferents nivells. No entraré mes a fons en tot aquest tema, perquè no estic lo suficientment preparat, i a més això és un blog de viatges ☺, però m’ha fet reflexionar al voltant d’aquest tema, el post d’ahir de l’Eva en que parlava de la rutina.

Goa_Benaulim14

Goa_Benaulim17

Sovint al concepte de “rutina” li assignem uns significats que van més enllà d’alguna cosa que repetim dia rere dia. En aquest cas habitualment negatius. Cadenes invisibles que lliguen la nostra quotidianitat i que no ens permeten fer allò que volem, la rutina associada al treball, de dilluns a divendres, i el cap de setmana de llibertat i gaudir. La meva vida és molt rutinària, necessito canviar-la, necessito emocions noves. Moltes aventures trencadores, comencen com això, amb il·lusió per trencar una rutina, nosaltres inclosos, deixar de treballar és un d’aquells anhels que tothom tenim en el més alt dels esglaons de la piràmide dels somnis.

Però el meu cervell desperta, de vegades ho fa, i pensa… una mica, no massa, que no hi està acostumat… i això que fem aquí, és també un rutina, amb menys variacions que les que fèiem a la nostre vida passada ☺ Però sobtadament, ens agrada, ens encanta. Potser el fet que la marca en positiu, és que nosaltres la hem composat des de l’inici fins el final, i que decidirem quan acaba, però en essència és una rutina. Així que tot això espero recordar-ho, el dia que torni a una “normalitat” vital, i em senti asfixiat per unes cadenes que m’agafen i no em deixen moure. Que el record d’aquests moments, em faci positivar la rutina, i em resti valors negatius, fent més agradable el dia a dia. Fent que una petita tanca, no em separi de la bellesa de la felicitat, i saber que la quotidianitat també ha de tenir el seu cantó positiu. Hi ha de ser, l’haurem de trobar.

Goa_Benaulim4

I així pensant, entre arrencada i arrencada del cervell, dos dies més… rutinaris ☺.

Goa_Benaulim12

Esmorzar, i seguir amb atenció la vida dels crancs, i de resta de la platja…

Goa_Benaulim6

Goa_Benaulim

Jugar a l’aigua, com criatures de quaranta, que gaudeixen de la senzillesa de xapotejar i xapotejar….

Goa_Benaulim10

Goa_Benaulim11

Goa_Benaulim15

Goa_Benaulim13

Seure a la vora, en aquella franja de sorra, on el mar i la terra pugnen pel seu regnat, mentre nosaltres aliens a aquest dura lluita, ens conformem a sentir els seus efectes amb cada remullada….

Goa_Benaulim16

Goa_Benaulim8

Goa_Benaulim7

Passejos, per aquestes interminables platges. Plenes de gent en determinats punts, i de solitud en la major part del camí. Somriures d’aquesta gent, que entren al mar amb la roba posada, quan al costat una occidental llueix un bikini de reduïdes proporcions…

Goa_Benaulim18

Goa_Benaulim3

Goa_Benaulim2

I com no , allò que omple de màgia els nostres moments, com ho feien les nits plenes d’estels als deserts de Mongòlia. Aquí els capvespres, infinits en la seva bellesa, que capritxosament, el sol com a actor principal, i núvols, mar, i sorra com a secundaris, fan una pel·lícula d’Oscar. D’aquelles que tens al costat de la tele, i una vegada i una altre t’agrada visionar, tot i que ja coneixes tots i cada un dels diàlegs. Aquí a Goa l’argument sempre és el mateix, al igual que els actors, però la seva interacció diferent cada dia, fa que esperis el que esperis, para atenció perquè la pel·lícula et sorprendrà i et captivarà cada jornada de projecció.

Goa_Benaulim19

Goa_Benaulim5

Goa_Benaulim20

I per últim, una explicació d’un canvi de plans. Comentar-vos que seguirem amb aquesta rutina uns dies més. Que ens quedarem a Benaulim tot i que així no ho teníem pensat. El nostre pla de ruta passava per anar a Kerala, més al sud de l’India, però els trens estaven impossibles, i esperàvem a un dia abans per comprar el Taktal (una mena de ticket d’emergència), però cap agència no ens ho feia, al contrari que en qualsevol altre lloc de l’Índia on es barallen per fer negoci, i havíem d’anar a la estació, amb lo que significava desplaçament, cues, etc…

Així que com per aquí estem de luxe, Kerala ho deixarem per un altre ocasió, i toca platgeta fins al penúltim dia de la Índia, que per el dia 12, per sort si que hem trobat tren…

Goa_Benaulim9

12 thoughts on “Dia 153 i 154: Més i més platja a Benaulim

  1. Maco Mario.

  2. Bravo!!! Cada vegada m’agraden més els vostres posts… evolucionant amb i dintre del món… una abraçada nois 🙂

  3. Molt bé, Mario filòsof-literat !!
    O sigui, que si no arribeu a trobar bitllet de tren, ja us quedeu a viure a Goa !!

  4. Quina delícia de rutina!!!!

  5. Quina bona vida!!! Petons, Avi.

  6. Molt bé les teves reflexions sobre la rutina, Mario! Això em fa pensar que lo bonic és muntar-se la vida d’una manera no gaire rutinària i poder fer el que t’agrada. No sempre és possible, però ara teniu ja les coses clares per acostar-s’hi al màxim quan torneu.

    • Gràcies Glòria!!! Suposo que les coses es veuen diferent des de la distància, però esperem que quan tornem amb tot l’experiència que portarem, esperem saber-li posar prespectiva i gaudir de les coses amb les que abans no ho feiem… Petonetssss

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s